harasztovich-fanni-markham-2018

Az ifjúsági olimpia észak-amerikai selejtezőjén újabb kvóták találtak gazdára, ám sajnos egyik sem Harasztovich Fannié vagy András Csabáé lett.

A kanadai Markhamben is két nap alatt két versenyt bonyolítottak le a fiúknak és a lányoknak egyaránt. A győztesek szereztek kvótát a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.
András Csaba az első napon egy jamaicai és egy portugál játékost is legyőzött, az elődöntőben viszont nem bírt a későbbi győztes észak-koreai Kim Szong Gunnal.

Harasztovich Fanni az első napon rögtön kiesett, a másodikon pedig egy siker után a végül kvótát szerző német Franziska Schreinertől kapott ki. András második próbálkozásra egy hongkongitól kapott ki.

Már csak egy selejtezőtorna van hátra, az óceániai, akik pedig ott sem jutnak kvótához, már csak a világranglistás helyezésük alapján szerezhet indulási jogot.

Az olimpiai selejtező előtt Markhamben megrendezték az ITTF Junior Circuit kanadai állomását, amelyen András és Harasztovich is sikerrel vette a selejtezőt, ám a főtáblán mindketten elveszítették az első mérkőzésüket.

IFJÚSÁGI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, ÉSZAK-AMERIKAI ÁLLOMÁS, MARKHAM
FIÚK
1. NAP
NYOLCADDÖNTŐ
András Csaba–Tulloch (jamaicai) 4:0 (5, 3, 2, 5)
NEGYEDDÖNTŐ
András–Li (portugál) 4:2 (8, 10, –9, –4, 5, 9)
ELŐDÖNTŐ
András–Kim Szong Gun (észak-koreai) 1:4 (–8, –3, –5, 10, –6)

2. NAP
NEGYEDDÖNTŐ
András–Cheng Pak Hei (hongkongi) 1:4 (–9, 9, –6, –15, –9)

LÁNYOK
1. NAP
NYOLCADDÖNTŐ
Harasztovich Fanni–Yilmaz (török) 1:4 (–8, –1, –6, 9, –3)

2. NAP
NYOLCADDÖNTŐ
Harasztovich–Maharaj (Trinidad és Tobagó-i) 4:1 (5, 1, –8, 3, 5)
NEGYEDDÖNTŐ
Harasztovich–Schreiner (német) 0:4 (–4, –4, –4, –9)

Go to top