harasztovich-fanni-bangkok-2018

Harasztovich Fanni döntőt játszott az ifjúsági olimpia ázsiai selejtezőjén, de – egyelőre – nem tudott kvótát szerezni a Buenos Aires-i eseményre.

A bangkoki selejtezőn egyenes kieséses rendszerben zajlottak a küzdelmek, az első hely kvótát ért az Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. Harasztovich a legjobb nyolc között kezdett, és 4:2-re legyőzte a kazah Zaures Akasevát. Ezután az első kiemelt indiai Archana Kamath következett, aki a 17. az ifjúsági világranglistán, vezetett is 3:1-re a szetteket tekintve, de Fanni fordítani tudott, ezzel bejutott a döntőbe. Ott Andrea Pavlovic várt rá, akivel párosban egymás oldalán is szoktak játszani, tehát jól ismerik egymást. Ezúttal a horvát lánynak jött ki a lépés, aki valamivel pihentebb is volt, és 4:0-s győzelmével megváltotta a jegyét az argentin fővárosba.

Ezt megteheti még Harasztovich is, legközelebb a kanadai Markhamben, ha pedig ott nem jár sikerrel, akkor a Cook-szigeteken az óceániai selejtezőn.

Ha utóbbin sem szerez kvótát, még mindig bízhat abban, hogy a világranglistáról három tovább fiatal kvalifikációt szerez.

IFJÚSÁGI OLIMPIA-SELEJTEZŐ
ROAD TO BUENOS AIRES, ÁZSIAI ÁLLOMÁS
LÁNYOK
NEGYEDDÖNTŐ
Harasztovich Fanni–Akaseva (kazah) 4:2 (8, 8, –8, –3, 9, 5)
ELŐDÖNTŐ
Harasztovich–Kamath (indiai) 4:3 (11, –8, –7, –6, 7, 10, 5)
DÖNTŐ
Harasztovich–Pavlovic (horvát) 0:4 (–6, –9, –6, –8)

Go to top