Szudi Ádám és Imre Leila is a vigaszág elődöntőjében búcsúzott a Nandzsingban zajló ifjúsági olimpia fiú, illetve leány egyes számában. A csapatverseny szerdán kezdődik.

A kínai Nandzsingban zajló második ifjúsági olimpia asztalitenisz-versenyein mindkét magyar résztvevő a vigaszágon folytatta szereplését. Szudi Ádám előbb a paraguayi Toranzost győzte le nagy csatában, 3-2-re (-10, 8, 8, -6, 5), majd a svájci Smidet is fölülmúlta, ugyancsak 3-2 arányban (-6, 7, 7, -7, 2). Bátorfi Zoltán kapitány a helyszínről úgy tájékoztatta a moatsz.hu-t, hogy Ádám ez utóbbi mérkőzésén már jobban játszott, láthatóan túltette magát az előző napi csalódáson, miszerint nem jutott tovább csoportjából a nyolcaddöntőbe. A vigaszág elődöntőjében aztán az indiai Yadav következett Szudi számára, és sajnos az ázsiai ünnepelhetett a rendkívül kiélezett meccs végén, amely a létező legkisebb különbséggel dőlt el a rivális javára: 2-3 (-7, -9, 4, 14, -11).

Imre Leila a kazah Rjabovát 3-0-ra (8, 11, 7), az algériai Lagsirt 3-1-re (10, -13, 10, 8) intézte el, majd – ugyancsak a végletekig feszült találkozón 3-2-re, az ötödik szettben két pont differenciával alulmaradva – vereséget szenvedett az olasz Piccolintól: 2-3 (10, -9, -7, 4, 9)

Ezzel mindkettejük számára véget ért az egyéni verseny: az összesítésben Szudi és Imre egyaránt a 19-20. helyen végzett.

A vegyescsapatok (egy fiú, egy lány) csoportküzdelmei szerdán kezdődnek. A Szudi, Imre kettős először (magyar idő szerint 11 órakor) a 2-es számú nemzetközi együttessel találkozik, melyet egy Saint Kitts and Navis-ből való fiú és egy új-zélandi lány alkot. Ezt követően csütörtökön előbb Hongkong, végül pedig Belgium együttese következik a mieink számára.

Go to top