andras-hazin

András Csaba egyesben bronz-, párosban aranyérmet szerzett az ifjúságiak között a tunéziai Radeszben rendezett utánpótlástornán, míg Harasztovich Fanni párosban második lett horvát társával.

András Csaba egyesben ellenmondást nem tűrően menetelt a negyeddöntőig, ott viszont már nagyon megizzadt a szerb Dimitrije Levajac ellen. De nyert 4:3-ra, így készülhetett az elődöntőre! Az iráni Amin Ahmadiannal is hétszettes csatába bonyolódott, ám hiába vezetett 3:1-re, ezúttal ő maradt alul.

Párosban még jobb eredményt zárt, a kanadai Jeremy Hazinnel pénteken már a döntőbe jutásért léphettek asztalhoz, és a Kolodziejczyk, Zelinka osztrák, szlovák kettős csak egy szettben tudta megszorítani őket. A döntőben a kínai Vang Ji-hao, Csang Sang-cseng duó várt rájuk, amelyet a csapatverseny negyeddöntőjében 3:2-re legyőztek (és amelynek utóbbi tagját András az egyéni versenyben 4:0-val intézte el). Ezúttal is ők voltak a jobbak, 3:1-es győzelmükkel megnyerték az ifjúsági fiú párosok versengését.

Nem sok hiányzott hozzá, hogy a lány párosoknál is avassanak egy magyar győztest. Harasztovch Fanni a horvát Andrea Pavloviccsal az elődöntőben legyőzte a magyar származású Jamila Laurentit és a szingapúri Zhang Wanlinget, a fináléban pedig 2:0-ra vezettek a szetteket tekintve a francia Lucie Gauthier, Leili Mostafavi páros ellen. Az utolsó lépést viszont nem tudták megtenni, a franciák fordítottak, így Harasztovichéknak „csak" az ezüst jutott.

Összességében igen eredményes kirándulást zártak a mieink az észak-afrikai országban.

2018 TUNISIA JUNIOR & CADET OPEN - ITTF JUNIOR CIRCUIT
IFJÚSÁGI FIÚ EGYES, FŐTÁBLA
NEGYEDDÖNTŐ
András–Levajac (szerb) 4:3 (3, –8, 7, –6, 6, –8, 8)
ELŐDÖNTŐ
András–Ahmadian (iráni) 3:4 (7, –4, 4, 5, –9, –9, –8)

IFJÚSÁGI FIÚ PÁROS, FŐTÁBLA
ELŐDÖNTŐ
András, Hazin (magyar, kanadai)–Kolodziejczyk, Zelinka (osztrák, szlovák) 3:0 (6, 4, 12)
DÖNTŐ
András, Hazin (magyar, kanadai)–Vang Ji-hao, Csang Sang-cseng (kínai) 3:1 (5, 9, –8, –8)

IFJÚSÁGI LÁNY PÁROS, FŐTÁBLA
ELŐDÖNTŐ
Harasztovich, Pavlovic (magyar, horvát)–Laurenti, Zhang (olasz, szingapúri) 3:1 (6, 7, –6, 4)
DÖNTŐ
Harasztovich, Pavlovic (magyar, horvát)–Gauthier, Mostafavi (francia) 2:3 (7, 8, –8, –6, –7)

Go to top