Megkezdődtek a kínai Nandzsingban a második ifjúsági olimpia asztalitenisz-versenyei: a csoportküzdelmekből sem Szudi Ádámnak, sem Imre Leilának nem sikerült továbbjutnia.

A vasárnapi nyitónapon Szudi és Imre is egy-egy győzelmet, illetve vereséget könyvelhetett el. Ádám előbb 3-0-ra legyőzte a kongói Bienatikit (9, 2, 4), majd - tömött lelátók előtt (képünkön) - ugyanilyen különbséggel kikapott a felnőtt világranglistán harmadik, kínai Fan Zhen-dongtól (-4, -8, -9). Leila előbb 3-0-ás vereséget szenvedett a japán Katótól (-9, -8, -3), ezt követően viszont 3-0-ra elintézte az új-zélandi Dongot (4, 4, 4).

nanlelato

Ennek megfelelően másnap mindkettőjük számára a csoport második helyének megszerzése – s az azzal járó nyolcaddöntőbe jutás – volt a tét. Szudi Ádám a Puerto Ricó-i Afanador ellen lépett asztalhoz, akit Bátorfi Zoltán kapitány „nagyon veszélyes” játékosnak minősített, s akivel kapcsolatban elmondta: az olimpia előtt három hónapon át Kínában készült. Nos, Ádám nagy csatát vívott a közép-amerikaival, de végül is elvesztette azt 3-2-re (8, -13, -5, 7, -7), így riválisa jutott a legjobb tizenhat közé.

Sajnos Imre Leila sem járt sikerrel: megszorítani sem tudta a belga Lisa Lungot, 3-0 arányban (-7, -6, -8) alulmaradt vele szemben, így ő is a vigaszágra került.

Go to top