A szombati megnyitóünnepség után magyar idő szerint vasárnap hajnali 4 órakor megkezdődnek Nandzsingban a II. nyári ifjúsági olimpia asztalitenisz-versenyei. A mezőnyben ott van Szudi Ádám és Imre Leila is.

Az ifjúsági olimpián fiú és leány egyesben, valamint úgynevezett vegyes csapatban (egy fiú, egy lány) rendeznek versenyeket. A küzdelmek az egyes számokkal kezdődnek, s a nyitónapon asztalhoz áll a két magyar résztvevő, Szudi Ádám és Imre Leila is.

Mindkét nemben 32 játékos kvalifikálta magát a játékokra, őket nyolc darab négyfős csoportba osztották. A kvartettek első két helyezettjei a már egyenes kieséses rendszerben zajló nyolcaddöntőbe jutnak, a harmadikak és negyedikek a vigaszágra kerülnek.

A vasárnapi nyitányon Szudi – magyar idő szerint – hajnali 6 órakor a kongói Christ Bienatiki ellen áll asztalhoz először, majd déli 12-től a toronymagas favorit, a 17 esztendősen a felnőtt világranglistán a harmadik helyen álló (!), kínai Fan Zhen-dong következik számára. Harmadik csoportellenfele – már hétfőn, 6-tól – a Puerto Ricó-i Brian Afanador lesz.

Imre vasárnap hajnalban, fél 5-től a japán Kato Miyu ellen debütál, 12.30-tól az új-zélandi Sophia Donggal mérkőzik, míg a hétfői harmadik körben (4.30) a belga Lisa Lunggal szemben zárja a csoportküzdelmeket.

Az ifjúsági olimpia szombati megnyitója délután 2-től itt tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=TInPSCPbyqk&list=TL67tFyYWrsow2Rf9spCwSRvGcMIgOrXLz

Az asztalitenisz-versenyekről (a többi sportághoz hasonlóan) itt látható majd élő közvetítés: http://nanjing.ovp.olympic.tv/

Go to top