hodonin-yog

Harasztovich Fanni és Juhász Patrik sem szerzett kvótát az idei Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára a csehországi Hodonínban rendezett selejtezőn.

Az októberi ifjúsági olimpián a lányoknál és a fiúknál is 32 játékos indulhat (2000. janár 1. és 2003. december 31. között születettek). Egy országot maximum két játékos képviselhet (egy lány és egy fiú). A házigazda Argentínának automatikusan jár egy-egy kvóta, két-két kvótáról pedig a Háromoldalú Bizottság (Tripartite Commission) dönt. A fennmaradó 29-29 kvótát a selejtezőkön lehet kiharcolni, illetve a világranglista alapján.

A már lezajlott kontinentális selejtezőkön 14-14 hely kelt el, a mieink nem jártak sikerrel. A fennmaradó kvótákból mindkét nemnél 12-t a Road to Buenos Aires (Út Buenos Airesbe) sorozat állomásain lehet megszerezni. Mindegyik kontinensen rendeznek egy ilyen versenyt, ezekről 2-2 fiatal juthat ki Argentínába. A Road to Buenos Aires sorozat az európai állomással kezdődött Hodonínban, Magyarországot Harasztovich Fanni és Juhász Patrik képviselte, összesen 32 fiú és 29 lány vett részt.

Hétfőn és kedden is lebonyolítottak egy egyenes kieséses rendszerben zajló versenyt, a 2-2 győztes szerzett kvótát az ifjúsági olimpiára.
Az első napon Juhász a nyitó fordulóban 4:0-ra kikapott a finn Alex Naumitól, míg Harasztovich 4:1-re megverte a holland Emine Ernstet, majd ugyanilyen arányban alul maradt a cseh Zdena Blaskovával szemben.

Kedden mindkét magyar egy mérkőzést nyert meg. Juhász az uruguayi Pablo Palout 4:0-ra győzte le, majd a kanadai Jeremy Hazintől 4:2-re kapott ki. Harasztovich a Szekszárdban légióskodó angol Denise Payet elleni 4:1-es sikerrel kezdett, Anna Wegrzyn ellen viszont hiába vezetett 3:1-re, a lengyel fordítani tudott.

Go to top