egyetem-pte-sportoloi-eletpalya preview

A Pécsi Tudományegyetem megoldást kínál azoknak a tehetséges asztaliteniszezőknek, akik érettségi után a felsőoktatásban szeretnék folytatni tanulmányaikat, de közben sportolói pályafutásukat sem akarják abbahagyni.

Sportágunk egyik legnagyobb problémája, hogy 16-17 éves korban sok gyerek abbahagyja az asztaliteniszt. A hivatkozás tárgya minden esetben a továbbtanulás. Ez még a legjobbakat is érinti, és az edzők nem nagyon tudnak mit mondani, mert tudják, hogy a tanulás nagyobb biztonságot jelent a jövőre nézve, mint az élsport. Így a legtöbb esetben ki sem derül, mire vihették volna az adott sportolók, akikre klubok, sok esetben a szövetség rengeteg pénzt költött.

Erre a problémára ajánl megoldást a Pécsi Tudományegyetem, amely tárt karokkal várja azon ifjúsági válogatott asztaliteniszezőket, akik tovább szeretnének tanulni. A már elindult életpályaprogramot a Magyar Asztalitenisz-szövetség jelentős összeggel támogatja.

Mit kínál az egyetem:

• Magas szintű képzés
• Megfelelő infrastruktúra a sportra (hatasztalos terem)
• Kollégium
• Egyetemi sportösztöndíj
• Egyéni tanrend
• Állandó segítség az egyetemi évek alatt

Az ötletgazdák reményei szerint a rendszer egy-két év alatt felépíthető. Ez a csapat mint egy B-válogatott működhetne a magyar asztaliteniszen belül. A gyerekeknek nem kötelező a pécsi egyetemi klubba igazolni. Mindenki ott játszhat, ahol a legjobb feltételeket kapja. A programban főszerepet kapó edző a tervek szerint teljes munkaidőben a pécsi egyetemet választó pingpongosok rendelkezésére áll.

egyetem-pte-sportoloi-eletpalya-plakat preview

Go to top