andras-csaba-2017-fidzsi

András Csaba egyesben negyedikként végzett a Fidzsi-szigeteken megrendezett serdülő világjátékokon, míg párosban ezüstérmet szerzett.

András Csaba egyedüli európaiként várta a fiú egyes elődöntőjét, ellenfele az első kiemelt Niu Kuan-kaj volt. A kínai igazolta a kiemelési helyét, csak egy játszmát engedélyezett a BVSC reménységének, aztán a döntőben is 4:1-re diadalmaskodott. Andrásnak ezzel még nem ért véget az egyéni szereplése, hiszen a harmadik helyért is játszani kellett. A dél-koreai Pak Gjong Te ellen 2:1-re vezetett a szetteket tekintve, de ellenfele fordítani tudott. A negyedik helyre azonban így is büszke lehet, a második legjobb európai, az orosz Makszim Grebnyev hatodikként végzett.

Párosban András a svéd Martin Friisszel indult, és két könnyebb összecsapás után az elődöntőben már embereikre akadtak a japán Hamada Kazuki és a dél-koreai Pak személyében. A két ázsiai alaposan megszorongatta a mieinket, de végül fejet kellett hajtaniuk, Andrásék a döntő játszmát 14:12-re megnyerve bejutottak a döntőbe!

Talán a fáradtság is közrejátszhatott, a finálé mindenesetre simán alakult, csak egy szettben sikerült megszorítani a kínai, tajvani ellenfelet.

András Csaba összességében igen eredményes hetet zárt Suván: párosban és csapatban ezüstérmes, egyesben negyedik lett.

SERDÜLŐ VILÁGJÁTÉKOK, SUVA
FIÚ EGYES
ELŐDÖNTŐ
András–Niu Kuan-kaj (kínai) 1:4 (–7, –14, –8, 4, –9)
A 3. HELYÉRT
András–Pak (dél-koreai) 2:3 (–5, 5, 6, –7, –6)

FIÚ PÁROS
ELŐDÖNTŐ
András, Friis (magyar, svéd)–Hamada, Pak (japán, dél-koreai) 3:2 (9, –9, 7, –7, 12)
DÖNTŐ
András, Friis (magyar, svéd)–Niu Kuan-kaj, Feng Ji-hszin (kínai, tajvani) 0:3 (–7, –11, –7)

Go to top