ejszakai-forgatag

Már nyolcéves múltra tekint vissza Kecskeméten az Éjszakai Forgatag elnevezésű program. Az ideit szeptember 29-én rendezte meg a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér az ELEVEN Közösségi Tér együttműködésével.

„Ez a rendezvény leginkább azt a célt szolgálja, hogy a csellengő gyerekek találják meg a helyüket, kerüljenek a sport közelébe, és hogy jöjjenek el egész családok – mondta Újhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus elnöke. – Fontos a sikerélmény, ezért több kategóriában díjakat adunk át. Tehát összességében ez egy szabadidős jellegű kezdeményezés, de nagyon jól népszerűsíti a sportot, a mi esetünkben elsősorban az asztaliteniszt. Fellengzősnek tűnhet, de mi azt szeretnénk, hogy ez a szparis család egy nagy család legyen, amelybe nemcsak a klub utánpótlás-játékosai és felnőtt versenyzői tartoznának bele, hanem az apukák, anyukák és azok a gyerekek is, akkor csak be-bejárogatnak ilyen alkalmakkor."

A 17 órától éjfélig tartó program során rendeztek asztalitenisz-versenyt amatőröknek és profi játékosoknak is, de nemcsak pingpongozni lehetett.

„Arra jöttünk rá, hogy a nagyvárosokban ennek egy kicsit szélesebb körben kell elterjednie, hozzá kell tenni más programokat, ezért most már lehet itt dartsozni, csocsózni is. Szépen, folyamatosan fejlődünk" – nyilatkozta Fodor Miklós, a Kecskeméti Spartacus edzője.

A szervezők gondoskodtak az energia-utánpótlásról is, a résztvevőket többek között süteménnyel, zsíros kenyérrel várták az ingyen büfében. A sportprogramok mellett különböző előadások (pl. drogprevenciós témában) színesítették a palettát.

„Szerintem már tizedrangú dolog lett a sport. Elékerült rengeteg minden a mobiltelefontól az interneten át a tévéig, de sokszor nyelvórák miatt nem tudnak edzésre jönni a gyerekek, tehát a sport reklámra szorul, nemcsak az asztalitenisz. Azt kell elérni, hogy a sportot elkezdő gyerekek és felnőttek jól érezzék magukat, a sikerélményt és a kudarcot is úgy éljék meg, hogy az jólesik nekik" – beszélt egyik küldetésükről Fodor Miklós.

Go to top