andras-csaba-eu-top10

Hogy András Csaba korosztályában a legjobb európai asztaliteniszezők közé tartozik, azt nemcsak a különböző versenyeken elért eredményei jelzik, hanem az is, hogy a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) beválasztotta az ösztöndíjasai közé.

András Csaba valószínűleg a nyáron sem unatkozott, de az ősz még sűrűbb lesz számára. Még augusztus utolsó napján egyesben és párosban is megnyerte az ifjúságiak hazai évadnyitó ranglistaversenyét, majd negyedik lett a serdülők európai top 10 viadalán, amelyen az ezüst- és a bronzérmest is legyőzte.

A mostani bajnoki szezontól már a BVSC első csapatában számítanak rá, tehát az Extraligában edződhet, októberben pedig lesz egy útja a világ „másik végére", hiszen a serdülő világjátékokat Fidzsin rendezik.

Az eredményeire és a játéktudására a nemzetközi szövetségnél is felfigyeltek, aminek eredményeképp bekerült azon fiatalok körébe, akiket az ITTF 4500 dolláros ösztöndíjjal támogat.

„Szerintem az ITTF emberei civilként járják az utánpótlásversenyeket, és azokon megfigyelik a játékosokat, információkat gyűjtenek róluk – mondta kiválasztásának hátteréről András Csaba.Ezért is lényeges, hogy ezeken a tornákon a legjobb formánkat nyújtsuk, hiszen így fel tudjuk hívni magunkra a figyelmet. Épp Jakab Jánossal és Both Olivérrel jöttünk haza egy németországi edzőtáborból, amikor értesültem róla, hogy ebben az ösztöndíjban részesülök. Nagyon örültem neki, nagy megtiszteltetésnek veszem. Ha lehet, még többet kell edzenem, szorgalomra és alázatra lesz szükség.”

Az összeget edzőtáboroztatásra és versenyeztetésre lehet fordítani, az ösztöndíj elsődleges célja pedig az, hogy az abban részesülők magas szinten készülhessenek fel a jövő évben Buenos Airesben megrendezendő ifjúsági olimpiára.

András Csaba már volt egy kínai edzőtáborban, és az ősszel még vár rá egy szlovéniai is, majd később Buenos Airesben is együtt készülhet korosztálya legjobbjaival.

Go to top