eurotalent-tabor-2017

Idén is megszervezték Kiskunfélegyházán a már hagyományosnak mondható Eurotalent Pre-Selection Campet. Az edzőtáborban 2005. január 1. után született játékosok vehetnek részt.

Az idén 13 ország mintegy 50 ifjú pingpongosa vesz részt augusztus 11-től egy héten át a kiskunfélegyházi táborban, az edzői stábot ezúttal is Karsai Ferenc vezeti.

A programok egész naposak, reggeltől estig gondosan megtervezettek, ami a trénerektől is komoly koncentrációt és erőbefektetést igényel. A gyerekek több csoportban dolgoznak egyszerre, általában 45 perces bontásokban. Mialatt az egyik csoport erőnléti feladatokat végez, addig a másik soklabdázik, a harmadik pedig technikai képzésen vesz részt.

Nemcsak egymással játszanak, hanem különböző helyekről, klubokból érkező edzőpartnerekkel is. Ilyen például Csenki Mihály, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola ügyvezetője.

„Karsai Ferenc főszervező szólt, hogy hiányzik egy védőjátékos az edzőpartnerek közül, ezért felkért erre a szerepre. Először megijedtem, mert ezek a gyerekek nagyon jól, modern stílusban játszanak, de végül is megtiszteltetésnek vettem a felkérést, és eljöttem" – mondta a régi típusú, bevallása szerint ma már nem is szabályos, szivacs nélküli ütővel játszó sportember.

Az edzőtábor az európai szövetség, az ETTU égisze alatt zajlik. Ez a hét lehetőséget nyújt az asztalitenisz szempontjából kisebb országok képviselőinek arra, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Az ETTU által delegált Alekszej Jefremov egyik feladata, hogy kiválassza azokat a tehetségeket, akik az októberi szlovéniai edzőtáborban is részt vehetnek Otocecben.

„Ennek a rendszernek az az egyik célja, hogy pozitív irányba megváltoztassuk a játékosok hozzáállását, szokásait. Sok tehetséges fiatal van itt, akiknek a hosszú távú célkitűzése az lehet, hogy kijussanak a 2024-es, 2028-as olimpiákra, és persze az is motivál bennünket, hogy utolérjük az ázsiai játékosokat" – mondta a fehérorosz szakember.

Go to top