harasztovich-europa-bajnok

Harasztovich Fanni a bolgár Maria Jovkovával megnyerte a guimaraesi utánpótlás Európa-bajnokság ifjúsági lány párosainak versenyét, míg Molnár István, Juhász Patrik és Nagy Norbert bronzérmes lett szintén párosban.

Három magyar érdekeltségű egységért is szoríthattunk a portugáliai kontinenstorna záró napján. Harasztovich Fanni bolgár párja oldalán az elődöntőben sem állt meg, a német Luisa Sager, Jennie Wolf kettőst 3:1-re győzték le.

„Végig az volt a taktikánk, hogy rövid labdákat adunk, és néha meglepjük őket hosszú ütéssekkel. Nagy falsokkal pörgettünk a tenyeresükre és középre" – árulta el Jovkova a győzelem titkát.

A döntőben két kínai várt rájuk az azeri színeket képviselő Ning Jing és Chen Xingtai személyében. A mieink kétszer is szettelőnybe kerültek, és bár ellenfeleik rendre egyenlítettek, a döntő felvonás 11:9 lett ide, Európa-bajnok lett tehát a magyar, bolgár duó.

„Először indultunk egymás oldalán, hihetetlen, hogy aranyérmet szereztünk. Legyőztünk néhány remek kettőst itt. Nemcsak az azerieket, mert például a fehérorosz Trigolosz és Bogdanova is az utunkba került. Az ellenük aratott siker nagyon fontos volt számunkra" – magyarázták Harasztovichék a döntő után.

Végül mégis megszületett az utánpótlás Európa-bajnokságok első azeri aranyérme, Ning Jing ugyanis egyéniben nem talált legyőzőre.

Az ifjúsági fiúknál akár magyarok is szembe kerülhettek volna egymással a párosok döntőjében, de az elődöntőben a Juhász Patrik, Nagy Norbert és a Molnár István, Andrei Putuntica egység is vereséget szenvedett. A bronzérmükre azonban így is mindannyian büszkék lehetnek.

A magyar küldöttség a serdülő fiúcsapat harmadik helyével együtt tehát három bronzérmet és egy aranyat nyert Guimaraesben.

SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, GUIMARAES
IFJÚSÁGI FIÚK, PÁROS
ELŐDÖNTŐ
Molnár I., Putuntica (magyar, moldovai)–Pletea, Ivonyin (román, orosz) 1:3 (–7, 6, –8, –9)
Juhász, Nagy–Söderlund, Meissner (svéd, német) 0:3 (–8, –7, –11)

IFJÚSÁGI LÁNYOK, PÁROS
ELŐDÖNTŐ
Jovkova, Harasztovich (bolgár, magyar)–Sager, Wolf (német) 3:1 (–8, 6, 8, 7)
DÖNTŐ
Jovkova, Harasztovich (bolgár, magyar)–Ning, Chen (azeri) 3:2 (6, –7, 2, –5, 9)

Go to top