andras-both-lengyelorszag

András Csaba és Both Olivér megnyerte a serdülő fiúk csapatversenyét a lengyelországi Wladyslawowóban megrendezett utánpótlástornán. András párosban is aranyérmet szerzett, míg a Dari Helga, Drabant Anita kettős bronzéremmel térhetett haza.

Bothék a csoportban a románok D-csapatát, majd egy német-litván együttest győzték le 3:0-ra. A negyeddöntőben erőnyerők voltak, az elődöntőben a portugálokat nagy csatában verték meg 3:2-re, míg a döntőben 3:1-re múlták felül a németek A-csapatát.

A serdülő lányoknál az A-csapatunk (Dari Helga, Drabant Anita) a románoktól, a B-csapatunk (Menkő Veronika, Phan Viola) a későbbi győztes oroszoktól kapott ki 3:0-ra a negyeddöntőben.

A juniorok csapatversenyében csak Molnár István és Juhász Patrik jutott főtáblára, mégpedig a moldovai Andrei Putunticával kiegészülve, a negyeddöntőben nem nyertek meccset a franciák ellen.

Egyéniben Phan a serdülő lányoknál egy lépésre volt az éremtől, de a negyeddöntőben az orosz Jekatyerina Zirjonova jobbnak bizonyult nála (0:3), Dari és Drabant egy körrel korábban búcsúzott. A fiúknál a hatodik kiemelt András a legjobb 32 között döntő szett 11:9-re kikapott a német Felix Wetzeltől, míg Both útját a nyolcaddöntőben a svéd Martin Friis állta (1:3).

Párosban két magyar éremnek is örülhettünk. A serdülő fiúknál András és Friis verhetetlen kettőst alkotott, az aranyéremig vezető úton összesen három szettet veszítettek. Both az orosz Makszim Grebnyevvel állt össze, akivel a negyeddöntőig jutott. A lányok között Menkő és Phan a nyolcaddöntőben 3:0-ra kikapott az aranyéremig menetelő orosz Abraamijan, Zirjonova duótól, a Dari, Drabant páros viszont elődöntőbe jutott, ott 3:1-es vereséget szenvedett a német Bondarevától és Kleetől.

Go to top