szocsi-paros

Majoros Bence a horvát Tomislav Pucarral ezüstérmet szerzett a Szocsiban megrendezett U21-es Európa-bajnokságon, míg az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó bronzérmes lett.

Biztos volt, hogy lesz magyar a férfi páros döntőjében az első U21-es Európa-bajnokságon, csak az volt a kérdés, hogy egy vagy kettő. A válasz az egy lett, ugyanis Majoros Bence és Tomislav Pucar 3:0-ra nyert Ecseki Nándor és Szudi Ádám ellen.

„Már az elejétől keményen támadtunk ellenük, teljesen az irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést, végig magas szinten tartottuk a játékunkat" – mondta Majoros az elődöntő után.

Pucar annyit tett hozzá, hogy a helyes taktika kiválasztásával nem volt gondjuk.

„Ecsekivel klubtársak vagyunk, ők hárman pedig válogatottbeli csapattársak, szóval tudtuk, mire számíthatunk. Jól felkészültünk a meccsre" – mondta a horvát fiú.

A döntő hasonlóan sima volt, de sajnos itt már Majorosék játszották az alárendelt szerepet, nem nyertek szettet az Anders Lind, Alexander Valuch dán, szlovák kettős ellen, amely ezen a versenyen indult másodszor együtt.

„A magyar world tour-versenyen nagyon rosszul kezdtünk. A selejtezőből sem jutottunk tovább, ezért nem érkeztünk nagy elvárásokkal ide" – nyilatkozta Lind.

Pucar mindenesetre nem maradt aranyérem nélkül Szocsiban, egyesben ugyanis a végső győzelemig menetelt, a döntőben 4:1-re verte meg a német Dang Qiut.

A nőknél egyesben a német Chantal Mantz, párosban a belga Lisa Lung és Eline Loyen diadalmaskodott.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZOCSI
FÉRFI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Majoros Bence, Tomislav Pucar (magyar, horvát)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3:0 (8, 9, 8)
FÉRFI PÁROS, DÖNTŐ
Anders Lind, Alexander Valuch (dán, szlovák)–Majoros Bence, Tomislav Pucar (magyar, horvát) 3:0 (8, 5, 6)

Go to top