ecseki-u21eb

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős és a horvát Tomislav Pucarral induló Majoros Bence is elődöntőbe jutott férfi párosban a Szocsiban zajló U21-es Európa-bajnokságon.

Kérdéses volt, mire lesz képes az Ecseki, Szudi duó, Ádám ugyanis fájós bokája miatt pénteken csak az első egyéni mérkőzését játszotta le csoportjában, a másik kettőre nem állt ki. Első ellenfelük egy román, török kettős volt, amely szívósan tartotta magát, ám szettet nem tudott ellenük nyerni. A negyeddöntőben következett a lengyel Patryk Zatowka és Marek Badowski, akik egy játszmát már elcsíptek, de a mieink győzelmet igazán ők sem veszélyeztették.

Majoros Bence második kiemeltként indult párosban a horvát Tomislav Pucar oldalán, és ha nem is könnyen, de ők is bejutottak a legjobb négy közé. Szudiék és Majorosék egymás ellen játszanak majd a vasárnapi elődöntőben, ami azt jelenti ugyebár, hogy biztos lesz magyar játékos a fináléban.

Egyesben csak egy magyar jutott el az egyenes kieséses szakaszig, és Ecsekinek bravúrra lett volna szükség a nyolcaddöntőben, hiszen Pucar várt rá, akit ebben a versenyszámban is másodikként emeltek ki. Hogy nem véletlenül, azt sajnos megmutatta, 4:1-es győzelemmel jutott túl Nándin. Vasárnap újra szembe kerülnek egymással.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZOCSI
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki Nándor–Tomislav Pucar (horvát ) 1:4 (–9, 5, –7, –8, –15)

FÉRFI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Cristian Pletea, Ibrahim Gündüz (román, török) 3:0 (9, 9, 8)
Majoros Bence, Tomislav Pucar (magyar, horvát)–Vlagyimir Szidorenko, Alexandru Manole (orosz, román) 3:1 (11, 5, –3, 6)
FÉRFI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Patryk Zatowka, Marek Badowski (lengyel) 3:1 (8, 10, –8, 7)
Majoros Bence, Tomislav Pucar (magyar, horvát)–Tom Jarvis, Helshan Weerasinghe (angol) 3:2 (8, –9, 6, –8, 3)

Go to top