centrum-szolnok

December 23-án rendezték a szolnoki utánpótláscentrum hivatalos megnyitóját. Az ünnepségen többek közt jelen volt Szabó István alpolgármester és dr. Stocker Miklós, a honi asztalitenisz szövetség főtitkára is.

2017-ben ünnepli fennállása negyed évszázados jubileumát a Jászkun Volán Sport Club, amely ez idő alatt sok-sok remek játékost adott hazánk válogatottjának. Molnár Csaba, Lukács Richárd, Szudi Ádám, Nagypál Csilla és Nagypál Márta is serdülő Európa-bajnoki érmes versenyzővé vált. Közülük Szudi Ádám kétszeres ifjúsági Európa-bajnok lett, tavaly felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, idén pedig egyéniben lett ezüstérmes az ifjúsági olimpikonunk. A felsorolt versenyzők mindegyike sokszoros korosztályos magyar bajnok, akárcsak Molnár István Patrik, aki jelenleg is vezeti az ifjúsági magyar ranglistát.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpolassport.hu 2014-ben az „A hónap műhelye" címmel jutalmazta a klubot, ezzel is elismerve azoknak a szakembereknek a munkáját, akik nap mint nap odaadóan foglalkoznak az utánpótláskorú játékosokkal. Így amikor a MOATSZ kidolgozta az utánpótláscentrumok koncepcióját, egy percig sem volt kérdéses, hogy Szolnokra talán még az eddigieknél is meghatározóbb szerep fog hárulni a jövőben. A Tisza-parti város Kecskeméttel és Cegléddel együttműködve látja el a regionális központokra váró feladatokat.

„Minden elismerésem a szolnokiaké, amiért évtizedek óta képesek ilyen magas színvonalú munkát végezni – reflektált a fentebb említettekre dr. Stocker Miklós, a MOATSZ főtitkára. – Ezért teljesen biztos vagyok abban, hogy az elkövetkező években is számos, válogatott szintű játékos nő majd itt fel."

Szabó István alpolgármester kiemelte, hogy egy stabil otthona lett a sportágnak, ahol minden feltétel adott ahhoz – immár nyolc asztalon lehet párhuzamosan játszani –, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek az asztaliteniszhez.

„Két fő szempont szerint dolgozunk. Először is szeretnénk minél több fiatalt bevonzani a sportág vérkeringésébe – ehhez elengedhetetlen az iskolákkal való jó kapcsolat –, ezért mindent megteszünk, hogy a gyerekek játéklehetőséghez jussanak" – ezek már Szöllősi Péter edző gondolatai, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a városban ilyen magas szintre jutott az utánpótlásképzés.

„A másik, hogy akikben látjuk a tehetséget és a kellő elszántságot, azoknak minden tudásunkat megpróbáljuk átadni, hogy később profi játékosokká válhassanak. Mint amilyen Szudi Ádámból, Molnár Istvánból vagy a Nagypál lányokból lett" – hangsúlyozta Szöllősi.
A köszöntők után egykori és jelenlegi Volán-játékosok léptek asztalhoz, így például az ifjúsági Európa-bajnok Szudi Ádám Lukács Richárddal játszott rögtönzött bemutatómeccset, miközben a Nagypál lányok (Csilla és Márta) egymással mérkőztek meg. Ezt követően a legkisebbeknek is lehetőségük volt ütögetni Szudi Ádámékkal.

A MOATSZ első körben négy utánpótláscentrumot jelölt ki. A Kecskemét-Szolnok-Cegléd központ mellett Szekszárd Tolnával közösen, míg Nyírbátor és Eger önállóan látja el a régióvezető szerepet.

Go to top