laskai-irisz-orv

Négyből három számot a magyar fiatalok nyertek meg az Ormai-csarnokban megrendezett olimpiai reménységek versenyén.

A november 18-20. között megrendezett utánpótlástornán öt ország 30 reménysége szerepelt, a mieink cseh, szlovák, lengyel és osztrák ellenfelekkel mérhették össze tudásukat.

Az U13-as korosztály játékosai indulhattak a versenyen, azaz a 2003. január 1. után születettek. Az október 24-28-i héten minden versenyzőnk részt vett Heraklész-összetartáson, november 4-6-án pedig a szombathelyi Magyar Serdülő Nemzetközi Bajnokságon, amelyen több mint 40 ország képviseltette magát. Ezen kívül a versenyt megelőző három napban (november 15-17.) a fiú keret játékosai újabb Heraklész-összetartáson vettek részt az Ormai-csarnokban.

Mindez meglátszott a magyar ifjak teljesítményén, hiszen fiú és leány egyesben, valamint a fiúk csapatversenyében is hazai győztest avattak.

Lényegében csak a leány versenyszám nem végződött magyar győzelemmel, körbeveréssel az ezüstérmet szereztük meg, viszont végletekig kiélezett küzdelemben, mérkőzéslabdákat hárítva szerezték meg a fiúk csapatban a győzelmet. Laskai Írisz is két mérkőzéslabdát hárítva nyert a leány egyes döntőben. A fiú egyes számban magyar házi döntőre került sor, amely végül Ócsai Máté sikerével zárult.

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE
FIÚ EGYES

1. Ócsai Máté
2. Huzsvár Erik
3. Ondrej Kveton (cseh)

LEÁNY EGYES
1. Laskai Írisz
2. Klara Witoszavá (cseh)
3. Helena Sommerová (cseh)

FIÚ CSAPATVERSENY
1. Magyarország (Ócsai Máté, Huzsvár Erik, Balogh Bence)
2. Lengyelország
3. Csehország

LEÁNY CSAPATVERSENY
1. Csehország
2. Magyarország (Laskai Írisz, Adamik Csenge, Pad Franciska)
3. Lengyelország

Go to top