asztalitenisz-centrum-nyirbator

Több fórumon elhangzott már, hogy a magyar asztalitenisz fejlődésének zálogai lehetnek a regionális edzőközpontok. Szeptember 30. ebből a szempontból mérföldkőnek tekinthető, ugyanis Nyírbátor kapta meg elsőként a regionális utánpótláscentrum címet.

„A Magyar Asztalitenisz-szövetség életében is fontos lépés ez, hiszen ennek a klubnak a régiós centrum szerepe nemcsak a klubot, hanem a régiót is kell, hogy erősítse – nyilatkozta a szerződés aláírása után Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke. – Nyírbátor esetében nem volt kérdés, hogy ezt a címet megkapja. Ennek legfőbb okai a klub rendelkezésére álló közel ideális infrastruktúra, valamint a szellemi háttér, a szakmai tudás és a szakembergárda. Ezek a tényezők nem csupán arra predesztinálják a klubot, hogy a régióban vezető szerepet játsszon és megpróbálja kisugározni a tudást és szakértelmet a környező településekre és klubokhoz, hanem nemzetközi szinten is jegyzetté teheti."

A pályázatnak ugyanis az is része volt, hogy a klubnak törekednie kell arra, hogy nemzetközi hot spot minősítést nyerjen el. Ma Magyarországon egyedül a Marczibányi téri csarnok bír ilyen minősítéssel.

„Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ezt a státuszt kiérdemeljük, az elmúlt évtizedek munkájának gyümölcse ez – mondta Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője, aki konkrétummal is szolgált azt illetően, hogy a regionális centrum címmel járó anyagi támogatás egy részét mire használják fel. – Ide tudtuk hozni Rozsnyói Tibort, aki Magyarország egyik legjobb edzője, az ő szakmai tudását mindenképp ki kell használni Nyírbátorban. Ha ő és Fekete Soma együtt tud dolgozni ennek a támogatásnak köszönhetően, akkor Molnár Dávid, Tölgyes Dorottya és a többi tehetségünk is Majoros Bence nyomába léphet. De ha csak Majoros Bencét adtuk volna ennek az országnak, már akkor megérte volna fenntartani ezt az edzőcentrumot."

A pályáztatás a regionális utánpótláscentrum címre 2016 tavaszán történt meg, és Nyírbátor mellett 16 másik klub is benyújtotta pályázati anyagát. A MOATSZ elnöksége négy centrumot jelölt ki, ami viszont nem négy, hanem ennél több klubot érint.

Go to top