tanacs-nora

A múlt hét végén, augusztus 19-21-ig rendezték meg Düsseldorfban a 27. Andro Kids Opent, amelyen 29 ország 1323 versenyzővel képviseltette magát. Magyarországról Tanács Nóra és Müller Evelin, a Soltvadkerti TE játékosai, Ambrus Ferenc edző tanítványai indultak el a versenyen, csapatban és egyéniben.

A csapatversenyben a nehezebb ágon próbáltak Belgium csapata ellen a fináléba jutni, a páros mérkőzés döntött, sajnon nem az ő javukra. Az ötödik szettben a forduláskor 5:1-re, majd 7:3-ra, 10:8-ra is vezettek a magyar lányok, de a végén 12:10-re kikaptak, így meg kellett elégedniük a harmadik hellyel, amit nagyon nehéz volt megemészteniük. Belgium a döntőben simán nyert Litvánia ellen.

Szombat délután elkezdődtek az egyéni versenyszámok, ahol Nóri a 2006-os, Evelin a 2007-es korosztályban indult el. Mindkét korosztályban nyolc négyes csoport volt, ahonnan az első két helyezett jutott fel a 16-os főtáblára. Nóri és Evelin is csoportelsőként végzett.

A főtábla mérkőzései vasárnap kezdődtek el. Nóri (a felső képen) az előző napi csapatvereséget nem felejtette el, és a belgák legjobb játékosával, Eloise Duvivier-vel már nem bánt kesztyűs kézzel. Régóta várta a revánsot, mivel már tavaly októberben Namurban kétszer és a pénteki csapatversenyben is egyszer kikapott tőle. Az elődöntőben ismét összetalálkoztak, ahol Nórinak nagy küzdelemben sikerült őt legyőznie 3:1-re. A döntőben az első kiemelt német Jele Stortzot verte meg simán 3:0-ra, így a 2015-ös év után 2016-ban is megvédte, immár másodszor a címét.

Evelin (az alsó képen) a főtáblán lehengerlően menetelt, először a litvánok ellen, majd a döntőben a német Sophia Rudolph ellen győzedelmeskedett 3:0-ra. Evelin magasan a korosztálya felett volt játéktudásban, szettveszteség nélkül sikerült a versenyt befejeznie.

muller-evelin

Go to top