ettu-preselection-camp

Idén is megtartották Kiskunfélegyházán az ETTU által a MOATSZ közreműködésével megszervezett Pre-Selection Camp elnevezésű nemzetközi utánpótlás-edzőtábort.

Tizennégy európai ország 47 fiatal játékosa vett részt a kiskunfélegyházi városi sportcsarnokban megrendezett úgynevezett kiválasztó edzőtáborban. A főszervező Karsai Ferenc, valamint Halmai Attila és Aranyosi Levente mellett további magyar szakemberek tartottak egyéni képzést (technikait és erőnlétit egyaránt) a 2004-2005-ös korosztály képviselőinek.

Nemcsak Kelet-, illetve Közép-Európából, hanem Nyugat-Európa országaiból is érkeztek tehetséges fiatalok.

„Kitűnő körülmények állnak itt rendelkezésre az egyéni edzésmunkára, nyolc edzővel és tizenöt, Magyarországról érkezett edzőpartnerrel" – hangzott el a dicséret Neven Cegnar, Európa egyik legelismertebb utánpótlásedzőjének szájából.

Karsai Ferenc tovább részletezte, miért is tökéletes helyszín egy ilyen edzőtábornak Kiskunfélegyháza: „Itt minden optimális. A repülőtérről közvetlen vonat jön minden órában, itt van a gyönyörű sportcsarnok, mellette a kollégium, ötven méteres körzeten belül minden elérhető, és mindennek az ára is megfelelő."

Nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is elégedetten nyilatkoztak az edzőtáborról.

„Tetszik ez a tábor. Leginkább az, hogy új feladatokat is megismerünk. Jövőre is szeretnék eljönni ide, ha lesz rá lehetőségem" – mondta Kizakisz Georgiosz Nikolaosz, a Szekszárd AC ifjú pingpongosa.

„Én már másodszor vagyok itt idén, nekem is nagyon tetszik – mondta immár a szarvasi Szántosi Dávid. – Nincs túlzott szigor, sokat játszhatok, a kondiedzések alatt pedig nem is veszi észre az ember, hogy közben erősödik. Az is jó, hogy megnézhetem, hogy a külföldiek hogyan játszanak, és itt egyszerre több edző lát, így könnyebben észreveszik, hogy mit csinálok rosszul."

Go to top