zagrab2016-ifi-eb-felkeszules-matrahaza

Mátraházi edzőtáborban, kifogástalan körülmények között készültek a magyar fiatalok a zágrábi ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságra.

Fiúk és lányok, serdülők és ifjúságiak együtt készültek a július 8–17. között megrendezendő zágrábi utánpótlás Eb-re. Játékosok és edzők egyöntetű véleménye, hogy a felújított és tavaly átadott mátraházi komplexumnál tökéletesebb helyszínt aligha találtak volna az edzőtáborozásra.

„A felkészüléssel többnyire elégedett vagyok – értékelt Bátorfi Zoltán, az ifjúsági fiúk szövetségi kapitánya. – Timafalvi Gergőt és Bruckner Mátét sérülés hátráltatta, de az eltervezett munkát el tudtuk végezni. Remélem, hogy mindenki kihozza magából a maximumot az Európa-bajnokságon, azt azonban tudni kell, hogy nem tartozunk az élmezőnyhöz."

„Nagyon előnyös, hogy egy helyen található minden. A terem tíz méterre van a szobáktól, a terem mellet rögtön van egy futópálya és egy focipálya, szóval tényleg minden adott. Mindenkinek van egy célja, most éppen az, hogy jól szerepeljünk az Európa-bajnokságon. Ezt mindenki felfogta, megértette, ezért az edzőknek ezt nem is kell külön hangsúlyozniuk" – jelezte Bruckner Máté, hogy a hozzáállásukra nem lehet panasz.

Az ifjúsági lányokat irányító Muskó Péter is a körülmények méltatásával kezdte beszámolóját, de szóba került a labdarúgó Eb is:
„Ez az eddigi legjobb felkészülés, amelyen részt vettünk. Eszméletlen jó ez az edzőtábor, látszik, hogy új, odafigyelnek ránk, teljesítik a kívánságainkat, és az is jót tesz, hogy mind a négy szakág, az egész magyar csapat együtt van. Meglepett engem is, hogy a lányok nagyon akarták nézni a magyar meccseket, amelyek motiválták őket, ők is meg akarják mutatni, mint a fiúk a foci Eb-n."

A fő programot persze nem a meccsnézés, hanem az edzések jelentették. Erőnléti edző is dolgozott a csapattal, amelynek tagjai év közben nem kapnak ilyen mértékű terhelést. Muskó Péter elmondása szerint azonban a fegyelemmel nincs gond, a tinédzser fiatalok profi szemlélettel álltak hozzá a munkához, odafigyeltek a pihenésre is, hiszen e nélkül nem bírták volna a tempót.

„Elindultunk az úton – mondta Muskó Péter. – A kezdeti hebehurgyaságból már kinőttek, sokkal komolyabban végzik a munkát. Sokat beszéltünk egymással ez ügyben, elmondták, mik a tervük ezzel a sportággal. Az edző annak tud edzést tartani, aki edzeni akar."

Füle Katával ezen a téren sincs gond, és a kemény munkának ő is látja az eredményét: „Elég megterhelőek a két és fél órás edzések, jó esetben öt-tíz perc szünet van közben, de érzem, hogy egyre jobban megy a játék, a nagy megterhelésnek köszönhetően pedig erőnlétileg és fejben is egyre jobban bírom az edzéseket."

Fazekas Mária nagyon bízik serdülő lányaiban, akik reményei szerint éremmel jönnek haza a horvát fővárosból.

„Jó sorsolással, szerencsével összejöhet az érem csapatban, párosban talán, az egyéni meg egy nagyon nehéz ügy, de bármi lehet. A felkészülés alatt mindent megtettünk, hogy ez sikerüljön. A lányokat az is inspirálhatta, hogy nem egyedül voltak a teremben, hanem a többiekkel, látták például a fiúkat edzeni, hogy ők hogyan végzik a kondiedzéseket."

Vitsek Iván, a serdülő fiúk kapitánya is elsősorban csapatban várja a legjobb eredményt.

„A csoportban Portugália és Törökország ellen győzelmet várok, az olaszok papíron erősebbek, de szeretnénk borítani a papírformát. Az egyenes kieséses szakaszban szeretném, ha legalább még egy meccset nyernénk, a cél a legjobb nyolc közé jutás. Négy nagyjából azonos tudású játékost, Juhász Patrikot, András Csabát, Terék Norbertet és Both Olivért választottam ki. Remélem, hogy mindig megtalálom majd azt a kettőt közülük, aki a legeredményesebb tud lenni."

A keret tagjai nemcsak egymással játszottak, hanem sok edzőpartner is a rendelkezésükre állt a felkészülés alatt. Név szerint Denise Payet, Nyitrai Anita, Fülöp Szilvia, Simon Ferenc, Tarkó Áron, Varga Csaba, Fekete Soma, Makk Benedek, Szabó Krisztián, Kovács Domonkos és Futó Ferenc.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON RÉSZT VEVŐ MAGYAR KERET
Ifjúsági fiúk: Bruckner Máté, Timafalvi Gergő, Molnár István Patrik, Balázs Bence
Ifjúsági lányok: Hartbrich Leonie, Füle Kata, Göndör Fanni, Korda Kitti
Serdülő fiúk: Juhász Patrik, András Csaba, Terék Norbert, Both Olivér
Serdülő lányok: Nagypál Márta, Harasztovich Fanni, Dari Helga, Drabant Anita

Go to top