a verseny névadója

Június első hétvégéjén Nyírbátorban rendezték meg az Újonc Húszak Bajnokságát (a képen Györfi Tibor a verseny névadódja), mégpedig kifogástalan körülmények között.

Ezt a helyszínen megtapasztalhatta Herendi Iván, a BVSC-Zugló SI szakosztályvezetője és a MOATSZ elnökségi tagja is, aki szerint a nyírbátori tornát példaként kellene állítani valamennyi országos utánpótlásverseny rendezői számára. Csekő Sándor, a nyírbátori szakosztály vezetője olyan színvonalú lebonyolítást biztosított, amely valamennyi résztvevő – versenyzők, edzők, szülők – elismerését kiváltotta.

Mind az ötven, leány és fiú induló ajándékokat és a Csekő Cukrászda által felajánlott fagylaltutalványt kapott. A verseny során végig érzékelni lehetett a minden részletre történő maximális odafigyelést, beleértve az étkeztetés vonatkozásait is. Herendi Iván szerint fontos, hogy az ifjú tehetségeket ne veszítse el a sportág, hanem érezzék, hogy érdemes ehhez a közeghez tartozni. Ezt segíthetik elő az olyan versenyek, mint amilyen a nyírbátori volt. Öröm volt látni a verseny végi ünnepélyes díjkiosztást, amelyen valamennyi induló a dobogó mellé állhatott, azok is, akik az első napon kiestek. Látható volt, hogy a játékosok nem ellenfélként, hanem barátként viselkedtek az eredményhirdetés alatt, valamennyien oklevelet kaptak, az első három helyezettek pedig a serlegekkel dobogóra állhattak.

A résztvevők egyöntetű véleménye szerint Csekő Sándor és a nyírbátori verseny közreműködői rászolgáltak arra, hogy a MOATSZ elnöksége kiemelt elismerésben részesítse őket.

leány húszak

Leány húszak 

fiú húszak 

Fiú húszak 

IMG 4483

 

Leány dobogó (balról: TÖLGYES Dorottya, LASKAI Írisz, PAD Franciska)

IMG 4488

Fiú dobogó (balról: ÓCSAI Máté Zsigmond, HŐGYE Dániel, FARAGÓ Barnabás)

A fotókat köszönjük Karikás Gábornak!

 

Go to top