szolnok-slt

A Jászkun Volán Sportklub játékosai, közöttük válogatottak mutatták be az asztalitenisz szépségeit A Sport Legyen a Tied! programsorozat szolnoki állomásán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága által a Magyar Diáksport Szövetség közreműködésével elindított programsorozat Szolnokra érkezett, ahol a pingponggal Molnár István Patrik, Nagypál Márta és Nagypál Csilla segítségével ismerkedhettek meg a megjelentek.

„Voltam már hasonló rendezvényen, nem rég például Várpalotán a válogatottal, de akkor csak a pingpong szerepelt a programban egy iskolában. Több bemutatón játszottam már, mindig örömmel teszem, hiszen szeretem a gyerekeket, jó érzés látni, hogy érdekli őket ez a sportág. Egy-két napot készültünk a rendezvényre, átbeszéltük, hogy mi lesz, de már egy héttel ezelőtt megkaptuk az e-mailt arról, hogy hogyan épül majd fel ez a bemutató" – mondta Molnár István Patrik, aki azért a megbeszélt elemeken kívül néhány rögtönzött mutatvánnyal is megpróbálta felkelteni a gyerekek érdeklődését.

A Széchenyi István Gimnázium tornacsarnokában megtartott rendezvényen ott volt Molnár László, a Jászkun Volán Sportklub elnöke is.

„Nem hiszem, hogy hirtelen nagy dolgokat el lehetne érni, de jó lenne, ha az asztalitenisz bázisát növelni tudnánk – mondta Molnár László. – Most, hogy sikerült állandó termet találnunk Szolnokon, ennek a feltételei adottak, negyven gyerek rendszeresen pingpongozik nálunk, egy-két évvel ezelőtt még esély sem volt erre. Talán most újabb gyerekeket sikerül elcsábítani. Az asztalitenisz nem tartozik a kiemelt sportágak közé, a testnevelésórákon ezzel nem nagyon tudnak foglalkozni, mivel ahhoz speciális tudás kell. De például a csapatomból itt megjelent fiatalok járnak az általános iskolákba, ahol edzéseket tartanak."

Kérdésre válaszolva a klubelnök elmondta még, hogy szükség van erre a kicsit agresszívebb marketingre, amelyet az MDSZ alkalmaz, mivel a mai gyerekek keveset mozognak.

Go to top