huzsvar-erik

Huzsvár Erik bekerült azon három európai fiú közé, akik május 29. és június 4. között Dohában részt vehetnek az ITTF Hopes Week and Challenge elnevezésű rangos utánpótlástornán.

Négy magyar fiatal vett részt Bátorfi Zoltán vezetésével április 4. és április 10. között Luxemburgban az ETTU Eurotalents név alatt megrendezett edzőtáborban. Itt kifogástalan körülmények között kínai szakemberek és edzőpartnerek segítségével tanulhattak a gyerekek.

Huzsvár Erik, Balogh Bence, Kenesey Blanka és Adamik Csenge Virág olyan neves edzők kezei alatt dolgoztak, mint Li Hsziao-tung, Feng Csö, Hszia Cseng, Martin Ostermann és Neven Cegnar.

Különböző kritériumok alapján pontozták is a részt vevő tehetségek teljesítményét, és ez alapján három fiút és két lányt választottak ki, akik részt vehetnek az ITTF reménységek éves versenyén (gyakorlatilag egy mini világbajnokság), amelyet idén Dohában rendeznek meg.

A fiúk között a második legjobb eredményt Huzsvár Erik érte el, így ő is a kiválasztottak között van.

Az ITTF Hopes Week and Challenge nevű versenyen Dohában fiú és lány egyesben is 16 ifjú tehetség indulhat. Ázsiát és Európát három-három, Afrikát és Latin-Amerikát kettő-kettő, Észak-Amerikát, Óceániát és a rendező országot egy-egy játékos képviseli mindkét nemnél, a maradék három-három helyre pedig szabadkártyával lehet bekerülni.

AZ ITTF HOPES WEEK AND CHALLENGE EURÓPAI INDULÓI – AZ ETTU EUROTALENTSEN ELÉRT PONTSZÁMOKKAL
LÁNYOK
1. Elena Adriana Zaharia (román) – ő korábban kvalifikálta magát a dohai versenyre
2. Darja Vaszilenka (fehérorosz) 196/240
3. Hana Arapovic (horvát) 188/240

FIÚK
1. Simon Belik (cseh) 196/240
2. Huzsvár Erik 194/240
3. Jamie Liu (angol) 188/240

Go to top