fonyod

Pingpongasztalokat, labdákat, ütőket és egy adogatógépet is nyert egy pályázatnak köszönhetően a fonyódi Palonai Magyar Bálint Általános Iskola. A diákok bemutató keretében pedig az asztalitenisszel is megismerkedhettek. A másfél milliós támogatásból a pedagógusok is továbbképzésen vehetnek részt, így délutánonként foglalkozhatnak a sportág iránt érdeklődő gyerekekkel.

Lelkesen pingpongoztak a fonyódi iskolások az intézmény tornatermében, ahol bemutatón ismerkedhettek meg a sportággal. Nem egyszeri alkalom volt ez, hiszen a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola nemrég egy másfél millió forintos pályázatnak köszönhetően bővíthette sportszertárát.

Kolozs László, testnevelő tanár, Palonai Magyar Bálint Általános Iskola:
„Ezeket az asztalokat egy pályázat keretei között kaptuk. Öt versenyasztalról beszélünk, plusz adogatógépekről, labdákról, ütőkről, és ezt mind az általános iskolás gyerekek tudják élvezni.”

Az eszközök közül a diákok körében a legnagyobb sikere az adogatógépnek volt.

Az ország több intézményében is biztosították már a játék lehetőségét, hiszen a szakemberek szerint fontos az utánpótlás-nevelés ebben a sportágban is.

Muskó Zoltán, asztalitenisz-edző:
„Azért is valósult ez meg Magyarországon belül 148 iskolában, mert az asztaliteniszben is szeretnék fellendíteni az utánpótlás-nevelést ismét, minél nagyobb bázist nyerni, minél nagyobb tömeget bevonzani. Ők is így látják és én is így látom, hogy ezt az általános iskolákban kell elkezdeni.”

Ehhez pedig a tanárok segítsége is kell, így a pályázat keretében ők is egy továbbképzésen vehetnek részt, hogy később a délutáni foglalkozáson edzhessék a gyerekeket.

Szabó Benedek, diák, Palonai Magyar Bálint Általános Iskola:
„Nagyon tetszett, érdekesnek tűnik. Nagyon jól bemutatta Muskó Zoli bácsi, hogy mit nyújt ez a sport és mit lehet benne elérni.”

Az intézményben minden korosztályt szívesen látnak majd a délutáni edzéseken, ahol akár 2-3 hónapon belül elsajátíthatják a sportág taktikai alapjait. A legtehetségesebbekre pedig a megyei versenyeken is számítanak az edzők.

Forrás: Somogy TV, Híradó

Go to top