mini-cadet-open-2016-jan

Négy magyar is érmes helyen zárt az Angyalföldi Sport és Szabadidő Központban megrendezett újonc nemzetközi bajnokságon.

A versenyen 16 európai ország 159 ifjú játékosa vett részt, U11-es és U13-as korosztályban, utóbbiban nemcsak egyéniben, hanem csapatban is összemérték tudásukat.

A mieink csapatban nem remekeltek, egyéniben viszont minden éremből nyertek legalább egyet. A legjobb eredményt közülük a tavaly ezüstöt szerző Kenesey Blanka érte el, aki megnyerte az U11-es lányok versenyét.

„10:6-nál elkezdtem egy kicsit lazábban játszani, és amikor feljöttem 10:8-ra, akkor már éreztem, hogy meg tudom nyerni” – elevenítette fel Blanka az elődöntőt, amelynek döntő szettjét 10:6-ról fordítva nyerte meg 13:11-re a belga Julie Van Hauwaert ellen. A fináléban a szintén belga Soléane Anciaux ellen ugyancsak 3:2-re diadalmaskodott. Ugyanebben a versenyszámban Czeglédi Dorka bronzérmes lett.

Oláh Zsuzsa, Kenesey Blanka edzője a tanítványáról elmondta, hogy rendkívül szorgalmas, nagyon céltudatos, minden edző álma ő lenne.

Az U13-as korosztályban két ezüstéremmel gazdagodtunk, ráadásul ezek könnyen lehettek volna aranyak is. Ócsai Máté kétszettes előnyben a harmadik játszmában 7:1-re vezetett, innen fordított ellene a portugál David Bessa. A ceglédi fiú a fájó vereség után vigasztalhatatlannak tűnt, de apukája elmondása szerint ilyenkor hagyni kell őt kicsit félrevonulni, és nem sokkal később már ő is tud örülni.


Laskai Írisz szintén kétszettes előnyről kapott ki a fináléban, őt a német Sophia Klee győzte le. Téglás Péter, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya szerint Klee előtt szép jövő áll, de a mieinkkel is elégedett, főleg azok után, hogy a gyengébben sikerült csapatverseny nem ígért érmeket.

Tóth Krisztina bajor tartományi edzőként volt jelen az eseményen, és neki sem lehet ok a a panaszra. Egyrészt örült a magyarok sikereinek, másrészt a sajátjaiénak is. A tavalyi német „menők” kiöregedtek, az utánuk jövő legjobbaknak pedig edzőtáborba kellett menniük, így viszonylag gyengébb csapattal jöttek Tóth Krisztináék, de két bronzérmet így is begyűjtöttek.

Az utanpotlassport.hu cikkei a Hungarian Mini Cadet Openről:
Apa, kezdődik!
Két csapat maradt állva
Tizennégyen folytatják
Aranyos Blanka



Go to top