dunavarsany-heraklesz

A Héraklész keret karácsony és újév között is edz. Az keretedzést három helyen, Dunavarsányi Olimpiai Központban, az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban és a Tatai Olimpiai Központban végzi a több, mint húsz főből álló serdülő, ifjúsági és újonc játékos keret.

Aranyosi Péter, bár a felnőtt válogatott edzéseket irányítja, fontosnak tartja, hogy személyesen is részt vegyen Bátorfi Zoltán ifjúsági szövetségi kapitány keretedzésén – „Az edzés célja főként az alapozás, amelyben jelentős szerepet kaptak a kondícionáló gyakorlatok, az úszás, amit Leskó Márk állít össze és koordinál, de fontosnak tartom azt is, hogy az alapokba mindenképp beletartozzon az adogatás és fogadás gyakorlása. Ebben a témakörben én tartottam elméleti és gyakorlati foglalkozást a fiataloknak. A helyszínt nagyon jónak tartom, mert nyugodt körülmények között tudunk edzeni, persze ehhez kellett az is hogy ez a fegyelmezett csapat összeálljon."

Muskó Péter az ifjúsági leányok szövetségi kapitánya arról számolt be, hogyan építették fel az edzésprogramot a versenyzők számára. – „Igyekszünk jól kihasználni ezt a három napot az ünnepek között. Az alapozó edzéseket egész nap végezzük és a délelőtti edzéseket szerva gyakorlással egészítjük ki, a délutáni szakasz után pedig kondiedzést  végeznek a gyerekek. A három napos edzésprogram intervallum gyakorlatokkal kezdődött, majd haladtunk a félkötött és teljesen véletlenszerű labdamenetek gyakorlása felé, így például az úgynevezett soklabdás gyakorlatok is nagy szerepet kapnak."

Go to top