slt-varpalota

Nátrán Roland MOATSZ elnök adta át Várpalotán azokat az asztalitenisz-felszereléseket, amelyekhez a város iskolái A Sport Legyen a Tied! program keretén belül jutottak hozzá.

A MOATSZ, az EMMI és az MDSZ iskolai programjának már Várpalotán is kézzel fogható eredménye van, ugyanis ünnepélyes keretek között átadtak négy darab Joola World Cup asztalt egy Joola adogatógéppel és sok-sok labdával.

A helyi asztaliteniszklub edzői, játékosai egész nap ismertették a sportágat a folyamatosan, csoportosan érkező osztályokkal a Bán Aladár Általános Iskolában.

„Pedagógus berkekben köztudott, hogy bármilyen sportág pozitív hatást gyakorol a gyerekek tanulási képességeire – mondta dr. Juhász Attiláné intézményvezető. – Most már, hogy ilyen eszközállománnyal rendelkezünk, sokkal tudatosabban készülhetünk arra, hogy ezeket az összefüggéseket kihasználjuk. Külön gondot kell majd fordítanunk az eszközök állagmegőrzésére, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyerekekben tudatosítjuk, hogy ezek nem akármilyen asztalok, ezért hosszútávon igyekezzenek ők is megbecsülni ezeket az eszközöket."

Az átadáson Nátrán Roland is jelen volt, és dupla örömöt érzett, hiszen Várpalota a szülővárosa, ott nőtt fel, ott kezdett sportolni.

„Nem kell, hogy lelkiismeret-furdalásom legyen, hiszen nem kizárólag várpalotai iskolák, hanem országszerte 148 iskola kap ilyen eszközcsomagot, tehát nem marad ki senki ebből a programból – mondta a Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke. – Nyilván egészen véletlenül pályázott a Bán Aladár Általános Iskola erre a program, a testnevelőtanár NB I-es pingpongos volt, tehát biztos semmi köze nem volt hozzá. A viccet félretéve, természetesen volt már korábban asztalitenisz-kötődés a helyi klub és az iskola között, de az igazgatónő nagyon sokban hozzájárult ehhez az alaphoz abban a tekintetben, hogy tájékozódott a pingpongról, és ismeri a pozitív hatásait."

Talabér Márta, Várpalota polgármestere két okból is nagyon örül a MOATSZ segítségével három iskolájukban elhelyezett asztaloknak és további eszközöknek. Egyrészt nagy segítséget jelent a Várpalotai Bányászon belül nemrég újjáalakult asztalitenisz-szakosztály fejlődéséhez, másrészt a testnevelésórákon azok is megismerhetik a sportágat, akik nem feltétlenül szeretnének azzal komolyabban foglalkozni.

Go to top