a-sport-legyen-a-tied-koszeg

A kőszegi Bersek József Általános Iskola számos új asztalitenisz-felszereléssel gazdagodott a MOATSZ, az EMMI és az MDSZ iskolai programjának köszönhetően. Az ünnepélyes átadásra A Sport Legyen a Tied! programsorozat keretén belül került sor.

Jobb körülmények között folyhat az asztalitenisz oktatása Kőszegen, hiszen asztalokat, ütőket, labdákat és adogatógépet kapott a helyi Bersek József Általános Iskola.

Kovácsné Szabó Éva, az intézmény igazgatója elmondta, hogy mindig is nagy gondot fordítottak a gyerekek testi fejlesztésére, hiszen a sport által növelhető a szellemi teljesítőképességük, könnyebben dolgozzák fel a kudarcokat és jobban kezelik a sikereket is.

A iskolában hagyományosan megrendezik a Bersek Kupa egyéni és csapat asztalitenisz-versenyt, és tervezik egy iskolák közötti bajnokság lebonyolítását is.

Pálóczi László, a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-dunántúli Regionális Szolgáltatási Pontjának projektmenedzsere örömmel számolt be A Sport Legyen a Tied! sikeréről. A visszajelzések alapján a helyi sportklubokba egyre több gyerek integrálódik be a megyei rendezvények hatására, az utánpótlásbázis tehát növekedik. A kezdeményezés második pillérjét a sporteszközök átadása jelenti, ami 230 iskolában történik meg. A kőszegiek már birtokukba is vehették ezeket a felszereléseket.

Go to top