juhasz-terek

Nyolcig jutottak a magyar serdülők az egyéni versenyben a szombathelyi magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. A Juhász Patrik, Terék Norbert és a Harasztovich Fanni, Nagypál Márta kettős játszott negyeddöntőt. Bizakodva várhatták a serdülők a szombathelyi magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokság utolsó napját, hiszen egyesben tizenegyen léptek asztalhoz a főtábla küzdelmeiben, párosban pedig hat kettős játszhatott a nyolc közé jutásért.

Utóbbi száma hamar kettőre csökkent, miután a nyolcaddöntőben csak a horvát nemzetközi viadalon ezüstérmet szerző Juhász Patrik, Terék Norbert, illetve a Harasztovich Fanni, Nagypál Márta duó nyert. Juhászék a negyedik kiemelt tajvani Hsin-Yang Feng, Ming-Wei Tai kettőst győzték le 3-1-re, ami több mint dicséretes. Az is említést érdemel, hogy a Molnár Dávid, Rózsa Dávid páros is végig jól tartotta magát az első kiemelt japán Kasiva Takeru, Uda, Jukija duó ellen, olyannyira, hogy még szettet is nyert ellenük. A vége azonban 3-1-es vereség lett. Mindeközben a kettes asztalon kellett volna játszani az András Csaba, Both Olivér kettősnek, de előbbi szombat este megsérült, így vissza kellett lépnie a versenytől.

Harasztovichék a nyolcaddöntőben a nyolcaddiként rangsorolt román Tania Plaian, Varga Krisztina párost búcsúztatták 3-0-val, míg a Dari Helga, Menkő Veronika, illetve a Drabant Anita, Phan Viola duónak a tizenhatban véget ért a verseny. A négy közé jutásért Harasztovich és Nagypál nem bírt az első kiemelt tajvani Sih-Han Fang, Yu Chin Tsai kettőssel, Juhász és Terék pedig a másodikként rangsorolt japán, francia Aszazu Aoto, Bilal Hamache párossal, így mindkét magyar egység 3-0-s vereséget szenvedett.

Egyesben a legtovább Drabant Anita jutott, aki a tizenhat között az első kiemelt japán Nagaszaki Miju ellen 2-1-re is vezetett, és szinte karnyújtásnyira volt a győzelem, de az ázsiai lány végül megfordította a mérkőzést. Harasztovich, Nagypál és Dari Helga a 32, Czeglédi Szilvia a 64 között fejezte be a versenyt. A fiúknál Both és Juhász jutott a 32 közé, és mindkettőjüknek ez jelentette a végállomást. Terék, Molnár és Rózsa már egy körrel korábban kiesett.

Vitsek Iván, a fiú serdülők szövetségi kapitánya így értékelt:
− Szebb lett volna, ha érmet szerzünk párosban, de elégedett vagyok azzal, hogy Juhászék bejutottak a nyolc közé. Üröm az örömben, hogy az András Csaba, Both Olivér párosunknak fel kellett adnia a versenyt előbbi sérülése miatt. András egyesben tavaly is jól szerepelt és idén ugyancsak vártuk tőle a kiugró eredményt, ráadásul neki volt a legjobb sorsolása. Úgy érzem, Juhász Patriknak és Both Olivérnek is volt nyerési esélye a 32 között, hiszen vezettek a mérkőzéseiken, de végül alulmaradtak az ellenfeleikkel szemben. Molnár Dávid és Rózsa Dávid mutatott játéka biztató volt, egyesben is felkerültek a főtáblára, ami tőlük nagyon szép eredmény, és párosban szoros meccsen kaptak ki a jobb japán kettőstől.

Eredmények 5. nap
Fiú serdülő egyes
A 32 közé jutásért:
Both Olivér−Sven Henning (német) 3-2
Juhász Patrik−Olav Kosolosky (belga) 3-2
Molnár Dávid−Kay Stumper (német) 0-3
Rózsa Dávid−Melker Nilsson (svéd) 1-3
Terék Norbert−Kirill Fadeev (német) 1-3
András Csaba sérülés miatt visszalépett a versenytől.
A 16 közé jutásért:
Both Olivér− Laurens Devos 1-3
Juhász Patrik− Maciej Kolodziejczyk 2-3

Leány serdülő egyes
A 32 közé jutásért:
Czeglédi Szilvia−Sophie Walloe (dán) 1-3
A 16 közé jutásért:
Drabant Anita−Jamila Laurenti (olasz) 3-1
Dari Helga−Julia Bartoszek (lengyel) 0-3
Harasztovich Fanni−Katarzyna Wegrzyn (lengyel) 0-3
Nagypál Márta−Katarina Strazar (szlovén) 1-3
Nyolcaddöntő:
Drabant Anita− Nagaszaki Miju (japán) 2-3

Fiú serdülő páros
Nyolcaddöntő:
Juhász Patrik, Terék Norbert−Hsin-Yang Feng, Ming-Wei Tai (tajvani) 3-1
Molnár Dávid, Rózsa Dávid−Kasiva Takeru, Uda, Jukija (japán) 1-3
Az András Csaba, Both Olivér kettős előbbi sérülése miatt visszalépett a versenytől.
Negyeddöntő:
Juhász Patrik, Terék Norbert−Aszazu Aoto, Bilal Hamache (japán, francia) 0-3

Leány serdülő páros
Nyolcaddöntő:
Harasztovich Fanni, Nagypál Márta−Tania Plaian, Varga Krisztina (román) 3-0
Dari Helga, Menkő Veronika−Krisztina Kazanceva, Aleksandra Vovk (orosz, szlovén) 1-3
Drabant Anita, Phan Viola−Marharita Baltusite, Nagyezsda Bogdanova (fehérorosz) 0-3
Negyeddöntő:
Harasztovich Fanni, Nagypál Márta−Sih-Han Fang, Yu Chin Tsai (tajvani) 3-0

Go to top