gjc-timafalvi-gergo

Szenzációs játékkal negyeddöntőbe jutott a Bruckner Máté, Molnár István, Timafalvi Gergő alkotta ifjúsági csapat. A Harasztovich Fannival és Nagypál Mártával felálló serdülő leánycsapat szombaton szintén küzdhet a négy közé jutásért.

Tizenkét csapattal kezdték a napot a magyarok a szombathelyi magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon, amely közül, ha szigorúan vesszük a papírformát, kettőnek volt reális esélyes a nyolc közé jutásért. Nos, a serdülő fiúk mezőnyében a nyolcadik helyen rangsorolt, András Csaba, Both Olivér alkotta csapatnak a negyeddöntőbe jutás a román B csapat elleni 3-1-es vereséggel el is szállt. A lányok, Harasztovich Fanni és Nagypál Márta viszont hozta a „kötelezőt": a csoportjukban az angolokat, a szerbek és a románok B csapatát is magabiztosan győzték le egyaránt 3-0-ra. A négy közé jutásért szombaton a harmadik kiemelt lengyel A csapattal játszanak.

Hogy ne csak ennyi örömünk legyen a pénteki napon, arról a Bruckner Máté, Molnár István, Timafalvi Gergő alkotta ifjúsági csapat gondoskodott. Az, hogy előzetesen a tizennyolcadik helyre rangsorolták az együttest, sokat elárul az esélyekről, azaz már a csoportból való továbbjutás is kétséges volt. A svájciak 3-0-s legyőzése nem meglepetés, a hetedikként kiemelt belgáké annál inkább, még úgy is, hogy a legjobbjuk, Arthur Bilas az egyes verseny után hazautazott.

Bár az első meccs elment, a belgák első embere, Thibaut Darcis csak döntő szettben tudta legyőzni Molnárt. Végül ez a vereség is belefért, hiszen Bruckner 3-0-ra hozta a mérkőzését Florian Cnudde ellen, majd Timafalvi remekelt és 3-1-re legyőzte a nála sokkal magasabban jegyzett Valentin Pieraert. Bruckner Darcis ellen már úgy lépett asztalhoz, ha nyer, megvan a nyolcaddöntő. A tizenhét éves tehetség nem is szalasztotta el az esélyt: kiválóan játszva, 3-2-re diadalmaskodott.

Az esti nyolcaddöntőben azok a spanyolok következtek, akik a csoportjukban az egyesben győztes Darko Jorgiccsal felálló szlovénokat előzték meg. Bruckner kezdte a meccset Joan Masip ellen, és kétszer is hátrányból fordítva nyerte meg 3-2-re. Timafalvi ugyancsak átmentette a formáját a belgák elleni találkozóról, de csak megszorongatni tudta Carlos Vedrielt, míg Molnárnak Rodrigo Canoval szemben ez sem sikerült. Jött megint Bruckner, ezúttal Vedriel ellen és rendkívül szoros szetteket játszva győzött 3-2-re.

Timafalvi a társak hangos biztatása közepette már extázisban játszott Masip ellen, aki inkább a reklamálással volt elfoglalva ahelyett, hogy fogadta volna ellenfele labdáit, de ezt annyira senki sem bánta a magyarok közül. Timafalvi tetszetős poénokkal vette el a kedvét a játéktól, hogy a végén magasba emelt kézzel ünnepelhesse a 3-0-s győzelmét és a negyeddöntőbe jutást. Az elődöntőért a második kiemelt japánokat kell legyőzni, ami a ma mutatott játékkal talán nem is lehetetlen.

Eredmények.

Fiú ifjúsági csapatverseny. Csoportkör.

E csoport: Magyarország B (Balázs Bence, Banok Tamás, Both Levente)−Tajvan/Szlovénia 0-3, −Csehország 0-3

Harmadik lett a csoportjában, nem jutott tovább.

G csoport: Magyarország A (Bruckner Máté, Molnár István, Timafalvi Gergő)−Svájc 3-0, −Belgium 3-1

Első lett a csoportjában, főtáblára jutott.

K csoport: Magyarország C (Böhm Gábor, Kovács Sebestyén, Kramarics Gergő)−Puerto Rico 3-2, −Olaszország 1-3, −Panama 3-0

Nyolcaddöntő: Magyarország A (Bruckner Máté, Molnár István, Timafalvi Gergő)−Spanyolország 3-2

Leány ifjúsági csapatverseny. Csoportkör.

C csoport: Magyarország A (Fehér Orsolya, Fehér Zsófia, Hartbrich Leonie)−Finnország 3-0, −Japán/Tajvan 3-0

E csoport: Magyarország C (Korda Kitty, Szabó Dalma, Zs. Szabó Kira)−Spanyolország 1-3, −Franciaország 0-3

H csoport: Magyarország B (Füle Kata, Göndör Fanni, Orosz Sára)−Románia/Csehország 0-3, −Oroszország 0-3, −Szerbia B 0-3

Fiú serdülő csapatverseny. Csoportkör.

H csoport: Magyarország B (András Csaba, Both Olivér)−Csehország 3-0, −Románia B 1-3

I csoport: Magyarország A (Juhász Patrik, Terék Norbert)−Anglia/Panama 3-1, −Olaszország A 0-3

J csoport: Magyarország C (Hőgye Gábor, Huzsvár Erik, Molnár Dávid, Ócsai Máté)−Németország A 0-3, −Ausztria 2-3, −Spanyolország/Izrael 2-3

Leány serdülő csapatverseny. Csoportkör.

C csoport: Magyarország B (Drabant Anita, Phan Viola)−Ausztria 3-1, −Lengyelország A 0-3

F csoport: Magyarország C (Menkő Veronika, Dari Helga)−Hongkong/Bulgária 1-3, −Szlovénia A 3-0

G csoport: Magyarország A (Harasztovich Fanni, Nagypál Márta)−Szerbia B 3-0, −Anglia 3-0, −Románia B 3-0

Go to top