leonie-hartbrich

A 32 jelentette a végállomást egyesben a magyar ifjúsági játékosoknak a szombathelyi utánpótlás-bajnokságon. A tizenhat közé jutáshoz Bruckner Máté és Kramarics Gergő volt a legközelebb, de egyiküknek sem sikerült venni az akadályt. Reggel kilenckor még hat magyar játékos reménykedhetett abban, hogy minél tovább jut az ifjúsági egyesek versenyében, de mire a fiúk asztalhoz léptek, a lányoknak már csak a szurkolás maradt. Fehér Orsolya a japán Kato Jukótól, Göndör Fanni a fehérorosz Hanna Pacejevától kapott ki 4-0-ra a 32 közé jutásért. Hartbrich Leonie szorosabb meccset játszott a szerb Izabela Lupuleskuval, de ahogy a többiek esetében, így nála is érvényesült a papírforma és 4-2-re vesztett.

A fiúk között Bruckner Máté első meccsét játszotta egyesben, miután a 29. kiemeltként a 64 között kezdte meg a versengést, méghozzá győzelemmel. Bár az osztrák Christian Friedrich vezetést szerzett ellene, a folytatásban kevés esélye nyílt a szettnyerésre, így Bruckner 4-1-re nyert. A tizenhat közé jutásért a torna második kiemeltjével, a szlovén Darko Jorgiccsal mérkőzött, s bár szoros játszmákban dőlt el a meccs, a végén az Európa Top 10 verseny ezüstérmese örülhetett 4-2-es győzelmének.

Bruckner így értékelt a meccs után:
− Lehetett volna esélyem Jorgic ellen, nagyon sok labdát, ziccert szórtam el. A szervámat nagyon rosszul fogadta, ez jobban ki kellett volna használnom azzal, hogy jobban fejezem be a könnyű labdákat.

Kramarics Gergő szintén nem volt messze a tizenhat közé jutástól. Pedig az előzetesen a 126. helyen rangsorolt magyar a 64 között a tizenharmadikként jegyzett orosz Nyikita Jarusinnal találkozott, azaz igazi bravúrt hajtott végre, hogy nagy csatában, 4-3-ra legyőzte. És majdnem sikerült túllépnie a tajvani Chun-Yu Tsai, hiszen 2-0-ra vezetett, de hogy végül miért kapott ki 4-2-re, azt maga az érintett mondja el:
− Sokat nyomott a latba, hogy 2-0-s vezetésem után megérkezett az asztalhoz az ellenfelem edzője és megfelelő tanácsokkal látta el, hogy mit kell ellenem játszania. Nagyon rosszul fogadtam a szerváit, és ebből sok pontot vesztettem.

Összességében elégedett volt a teljesítményével, amit a párosban tizenhat közé jutó, egyesben a 64 között búcsúzó Balázs Bence is elmondhat magáról. A 32 jutásért ugyanis remekül játszott az ötödik kiemelt fehérorosz Alekszander Kanyin ellen, de végül érvényesült a tapasztaltabb versenyző akarata és 4-2-re nyert.
Pénteken az ifjúságiak csapatban lépnek asztalhoz Szombathelyen, ahogy a serdülők is megkezdik a szereplésüket ebben a versenyszámban.

Eredmények
Fiú ifjúsági egyes
A 32 közé jutásért: Bruckner Máté−Christian Friedrich (osztrák) 4-1, Balázs Bence−Alekszander Kanyin (fehérorosz) 2-4, Kramarics Gergő−Nyikita Jarusin (orosz) 4-3
A 16 közé jutásért: Bruckner Máté−Darko Jorgic (szlovén) 2-4, Kramarics Gergő−Chun-Yu Tsai (tajvani) 2-4
Leány ifjúsági egyes
A 32 közé jutásért: Fehér Orsolya−Kato Juko (japán) 4-0, Hartbrich Leonie−Izabela Lupulesku (szerb) 2-4, Göndör Fanni−Hanna Pacejeva (fehérorosz) 0-4

A döntők eredményei:
Leány ifjúsági egyes, döntő: Adina Diaconu (román)−Yu-Jhun Li (tajvani) 4-3
Leány ifjúsági páros, döntő: Yu-Jhun Li, Po-Hsuan Lin (tajvani)− Pei-Ling Su, Ruei-Ling Wen (tajvani) 3-0
Fiú ifjúsági egyes, döntő: Darko Jorgic (szlovén)−Andreas Levenko (osztrák) 4-3
Fiú ifjúsági páros, döntő: Hsin-Yang Li, Cheng-Feng Yu (tajvani)− Darko Jorgic, Tomas Polansky (szlovén, cseh) 3-2

 

Go to top