edzotabor-szombathely

Október 26. óta Szombathelyen, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnokában berendezett 28 asztalon, taraflex borításon zajlik a Magyar Asztalitenisz-szövetség ötnapos nemzetközi edzőtábora, Karsai Ferenc vezetésével.

A szövetség szakmai koordinátora a koordináció mellett tevékenyen is közreműködik, akár úgynevezett soklabdás edzéseket is tart. Nemcsak a gyerekeket, hanem az edzőket is azonnali tanácsokkal látja el. Videoelemzéses megoldással már a gyakorlat közben audiovizuális visszacsatolást tud adni, ami például meggyorsítja a mozdulatok javítását.

„Minden olajozottan működik. Engem személy szerint is motivál, hogy ennyi utánpótláskorú gyerekkel dolgozhatok, nagyon jó hangulata van annak, hogy ilyen sokan vagyunk. Kicsit tartottam ettől a létszámtól de a gyerekek fegyelmezettek és kimondottan pozitív hatása van annak, hogy ekkora bázissal dolgozhatunk" – tájékoztatott Bátorfi Zoltán, az ifjúsági fiúválogatott szövetségi kapitánya.

„Az összes asztalon folyamatosan dolgozunk, a 28 asztalból 4 asztalon csak soklabdás gyakorlatokat végeznek a gyerekek. Azt látom, hogy ekkora létszámban a gyerekek motivációja növekszik, húzza őket a bizonyítási vágy. Mivel mindent közösen csinálunk, kialakult egy rendkívül előnyös morál, és így sokkal könnyebb minőségi munkát végezni – számolt be Muskó Péter, az ifjúsági leányok szövetségi kapitánya, majd hozzátette: – A határon túlról érkező fiatal játékosok és edzők nagyon kooperatívak, úgy látom, hogy az edzőtábor és mi edzők és edzőpartnerek is kölcsönösen megfelelünk a szakmai elvárásaiknak."

Az 56 fővel működő edzőtábor befejezését követően szombaton, 31-én az ifjúsági és serdülő Vörsas Kupán, majd november 4-től az ifjúsági és serdülő nemzetközi prémium World Tour-versenyen vesznek részt a fiatal versenyzők.

Go to top