csakvar-slt

Csákváron már kézzel fogható eredménye van a MOATSZ, EMMI és MDSZ iskolai programjának, hiszen a település asztalitenisz-szakosztálya megkapta azokat a felszereléseket, amelyek segítségével a testnevelés óra keretén belül hatékonyan tudják oktatni a sportágat. Az átadást ráadásul pont „A Sport Legyen a Tied!” csákvári turnéjára sikerült megszervezni, így a gyerekek dupla élménnyel lettek gazdagabbak.

„A csákvári asztalitenisz nagy múlttal rendelkezik, negyven évre tekint vissza – mondta a Csákvári TC asztalitenisz-szakosztályát vezető Tóth Árpád. – A helyi általános iskolával közösen veszünk részt a Magyar Asztalitenisz Szövetség által koordinált programban."

Az eszközöket a MOATSZ képviseletében András Miklós adta át. A legnagyobb értéket a Joola World Cup asztalok jelentik, amelyeken jelentős világversenyeket is rendeznek. Kaptak ezekhez való versenyhálókat, a kategóriájában szintén a legmodernebbnek számító Joola adogatógépet, húsz Joola ütőt és 1500 darab Stiga tréninglabdát. Ezek a felszerelések nemcsak az utánpótlás, hanem a legmagasabb szinten játszók igényeit is kielégítik.

A Csákvári TC pingpongosainak utánpótlásbázisát mintegy 30-40 alsó tagozatos iskolás jelenti. Tóth Árpád reményei szerint az új eszközökkel képesek lesznek megtartani ezt a létszámot, és olyan játékosokat kinevelni, akik a legmagasabb szinten is megállják helyüket, és jó hírét viszik a településnek. A szakosztály vezetője köszönetét fejezte ki a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek, valamint a Magyar Diáksport Szövetségnek, hogy hozzájuthattak a sportfelszerelésekhez.

Illés Szabolcs polgármester elmondása szerint Csákvárnak sportszerető képviselőtestülete van, amely a Csákvári TC összes szakosztályának működését támogatja, olykor erőn felül is.

„Az eredmények természetesen fontosak, pozitív visszacsatolást jelentenek a gyerekeknek, de én akkor lennék elégedett, ha a település 391 általános iskolás diákjából mind a 391 sportolna valamit, és nem csak a számítógép előtt üldögélnének" – tette hozzá a polgármester.

Dr. Stocker Miklós a szövetség főtitkára azt is elmagyarázta, hogy a MOATSZ egyik fő céljának tekinti, hogy a klubokat és az iskolákat összekössék utánpótlás és infrastruktúra terültén is, majd hozzáttette: ˆˆ„Azt reméljük, hogy a programnak lesz folytatása.”

Go to top