postas

A Postás SE asztalitenisz-szakosztálya iskolai program segítségével szeretné visszaduzzasztani az utánpótláskorú játékosainak létszámát a néhány évvel ezelőtti szintre.

A kitűnő női csapattal rendelkező Postás SE-be a nem is olyan távoli múltban még nagyjából 50 gyerek járt pingpongozni. Mára ez a létszám igencsak megcsappant (kb. 20 főre), de Rostás Gábor reményei szerint 1-2 év múlva újra sorban állhatnak a gyerekek az asztalaiknál.

„A mindennapos testnevelést, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által életre hívott A Sport Legyen a Tied! programot, valamint a klub saját utánpótlás-nevelését sikerült összeházasítanunk" – mondta a Postás SE elnöke.

Ebben az összeházasításban a közelben lévő Herman Ottó Általános Iskola az egyik főszereplő, amellyel együttműködik a klub. Az intézménybe járó legfiatalabb korosztályok testnevelésóráinak szerves részévé vált az asztalitenisz. Jelenleg négy első és három második osztály vesz részt a programban, ami nagyjából 220 gyereket jelent, fele-fele arányban fiúk és lányok.

Rostás Gábor elmondása szerint egyelőre még az úgynevezett beszoktatás fázisánál tartanak, mintegy fél év után dőlhet el, hogy a gyerekek közül kik szeretnék intenzívebben művelni a sportágat, a délutáni edzésekre is ellátogatva. Ha ebből a 220 fiatalból 10-15 megragad a sportágnál, akkor rövidesen újra 50 fős létszámmal működhet a Postás utánpótlása.

Úgy legyen!

Go to top