budaors-iskolai-program

Immár negyedik éve tart a Budaörsi 1. Számú Általános Iskola és a Budaörsi 2i SC között az az együttműködés, amelynek keretében a tanulók asztalitenisszel foglalkoznak a testnevelésóráikon.

Az iskolai program célja egyrészt az asztalitenisz népszerűsítése, az egészséges életmódra nevelés volt, másrészt az utánpótlásbázis kiszélesítése. Az első és második osztályosok a heti öt testnevelésórájukból kettőn asztaliteniszeznek, 240-250 gyereknek tartanak pingpongórákat a Budaörsi SC edzői, valamint az iskola pedagógusai.

„Elég nehéz volt eleinte, hiszen a férfi felnőttválogatottól érkeztem ide, de ez egy új kihívás, új munka, és a gyerekekkel való foglalkozás mindig is vonzott – mondta Harczi Zsolt, korábbi szövetségi kapitány, a Budaörs 2i SC vezetőedzője és az iskolai program szakmai koordinátora. – Kifejezetten örömmel csinálom, különösen jó látni, hogy a gyerekek milyen élvezettel pingpongoznak, az pedig még nagyobb öröm, ha már heti két-három alkalommal edzésre járnak hozzánk, és látható a fejlődésük."

A program sikerét mutatja, hogy már annyi gyerek megy a klubhoz az iskolából, hogy az ötasztalos terem kicsinek bizonyul, ez jelenleg a legnagyobb probléma. Minden évben van egy kiválasztás, amely után a legügyesebbek külön idősávban edzhetnek a klubnál, közülük aztán reálisan néhányan maradnak meg hosszabb távon a sportágban, versenyzőként.

„A tanári kar visszajelzése szerint a program pozitív hatással van a tanulók közösségi életére, valamint a tanulási képességeiket is fejleszti. A résztvevő fiatalok nyugodtabbak, jobban kommunikálnak és hasznosabban töltik a szabadidejüket" – számolt be Simsik Zsuzsanna, a Budaörsi 1. Számú Általános Iskola igazgatója.

Természetesen senkire sem akarják ráerőltetni az asztaliteniszt, az alkatilag inkább másra alkalmas gyerekeket a nekik megfelelő(bb) sportág felé irányítják.
A program finanszírozásában Budaörs önkormányzata főszerepet vállal, de Szvitán Krisztina, a Budaörsi 2i SC szakosztályvezetője elmondta, igyekeznek szponzorokat találni, hogy a gyerekekkel foglalkozó edzők még tisztességesebb bért kaphassanak és az infrastrukturális problémájuk is megoldódjon.

Go to top