wjc2016

Az utánpótláskorú asztaliteniszezőknek kiírt World Junior Circuit 2016-os versenynaptárában Szombathely a záró helyszín.

Az ITTF World Junior Circuit lehetőséget ad a világ ifjú pingpongosainak, hogy még a felnőttkor előtt belekóstoljanak a legmagasabb szintű nemzetközi versenyek légkörébe. A világkörüli sorozat 2002-ben vette kezdetét, akkor még csak négy versennyel (Spanyolországban, az Egyesült Államokban, Kínában és Peruban).

A 15. évben, 2016-ban már nyolcszor több viadalra utazhatnak el a legjobb utánpótláskorú játékosok. A tíz hónapot lefedő versenynaptárban a csehországi Hodonín lesz az első helyszín februárban, míg az utolsó tornának Szombathely ad otthont, november 2. és 6. között.

A sorozat állomásait három kategóriába sorolták be: 18 verseny tartozik az úgynevezett Regular Seriesbe, tíz a Premium kategóriába (a szombathelyi is), és lesz négy aranykategóriás (Golden) seregszemle (Thaiföldön, Kínában, Hongkongban és Tajvanon). A 2016-os WJC nagydöntőjét 2017 januárban rendezik meg egy később kijelölendő helyszínen.

Go to top