emc-2015

A franciaországi Schiltigheimben rendezték meg a 11. alkalommal kiírt Euro Mini Champ's elnevezésű újonctornát, amelyen tíz magyar vett részt.

A versenynek sajátos lebonyolítása volt. A fiúknál négy szakaszban rendeztek csoportküzdelmeket, a 3-4 fős csoportokból minden szakasz végén az utolsó helyezett kiesett, és átkerült a vigaszágra. A lányoknál ugyanez volt a rendszer, de csak három szakasszal. Az utolsó szakaszban a csoportok első két helyén végzők kerültek fel a 32 fős főtáblára.

A 2003-ban született fiúknál a magyarok közül Ócsai Máté (Ceglédi VSE) menetelt a legtovább, ő az utolsó rostán esett ki, azaz maradt le a főtábláról. Ujvári Máté (KSI) és Hőgye Dániel (PTE PEAC) a második szakaszban vérzett el.

A 2004-es fiúknál Huzsvár Erik feljutott a főtáblára, ám ott az első mérkőzését elveszítette. A helyosztókon három győzelmet aratva 18.-ként végzett. Balogh Bence (Fastron Asztalitenisz Club Tolna) a harmadik szakaszban búcsúzott, a vigaszágon 41. lett.

A 2003-ban született lányaink közül Sós Lilla (Statisztika) az utolsó csoportkörben esett ki, a vigaszágon a 17. hely jutott neki. Pad Franciska (Gyepesi Asztalitenisz SE) és Laskai Írisz (Női Asztalitenisz Club) a főtáblán egymás ellen is játszott, előbbi 25., utóbbi 28. lett végül.

A legjobb eredményt a mieink közül Adamik Csenge (Tatai AC) érte el, aki a 2004-es lányok között a 12. helyig jutott a főtáblán. Kenesey Blanka (Statisztika) a második csoportkörből került a vigaszágra, amelyen 17. helyen fejezte be szereplését.

XI. EURO MINI CHAMPS, SCHILTIGHEIM
A MAGYAROK HELYEZÉSEI
2003-AS FIÚK
Ócsai Máté: vigaszág-4.
Hőgye Dániel: vigaszág-49.
Ujvári Máté: vigaszág-57.

2004-ES FIÚK
Huzsvár Erik: főtábla-18.
Balogh Bence: vigaszág-41.

2003-AS LÁNYOK
Pad Franciska: főtábla-25.
Laskai Írisz: főtábla-28.
Sós Lilla: vigaszág-17.

2004-ES LÁNYOK
Adamik Csenge: főtábla-12.
Kenesey Blanka: vigaszág-17.

Go to top