dusseldorf-kids-open

Arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a magyar indulók a Düsseldorfban megrendezett utánpótlástornán.

Augusztus 21–23. között rendezték meg idén az Andro Kids Open elnevezésű versenyt Düsseldorfban, amely a legnagyobb szabású utánpótlástorna Európában. A düsseldorfi Arena-Sportparksban 80 asztalon 1410 gyerek versenyzett 23 ország képviseletében.

Magyarországról is érkeztek fiatalok, és ha már ott voltak, bezsebeltek jó néhány érmet.

A soltvadkerti Galambos Jázmin feljutott a főtáblára a 2006. január 1. után születettek között, majd a nyolcaddöntőben búcsúzott. Klubtársai közül Müller Evelin második lett a csoportjában, így egy csoportelső várt rá a negyeddöntőben, ám nagy csatában győzni tudott, és végül bronzérmesként zárt. A harmadik soltvadtkerti lány, Tanács Nóra százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a 48 indulót felvonultató korcsoport küzdelmeit, a döntőben egy német tehetséget felülmúlva.

Ambrus Ferenc szakosztályvezető elmondta, hogy ő itthonról követte az eseményeket telefonos kapcsolat segítségével, a soltvadkerti lányok szülői kísérettel utaztak Németországba, ahol egymást segítve, igazi csapatként viselkedve érték el a szép eredményeket, és pozitív élményekkel tértek haza.

A szekszárdi különítmény szintén kitett magáért, hiszen Kozári Tamara a 2002-es korosztályban aranyérmet szerzett, a 2001–2002-esek csapatversenyében pedig Varga Jankával ezüstérmesek lettek.

Az ugyancsak szekszárdi Kizakisz Nikosz a legfiatalabb fiúk korcsoportjában (2006–) másodikként zárt, egy lengyel fiatal verte meg a döntőben. A szarvasi Szántosi Dávid korábban búcsúzott.

A népes gyereksereg testközelből láthatta, hogyan játszanak a sportág legjobbjai, ugyanis péntek és szombat este a Timo Boll-lal felálló Borussia Düsseldorf bajnoki, illetve Bajnokok Ligája-mérkőzését nézhették meg a helyszínen.

Go to top