87493711.jpg

Harminchárom év után, jövőre ismét asztalitenisz Európa-bajnokságot rendezne a magyar szövetség. A helyszínről várhatóan július közepén születik döntés.

Pósfai Gábor, a MOATSZ alelnöke a keddi sajtóbeszélgetésen elmondta: a pályázatnak két apropója van: egyrészt, hogy a kijelölt rendező, Németország visszalépett, ezzel adódott a lehetőség, másrészt a szövetség új elnökségének határozott szándéka, hogy ráirányítsa a figyelmet a sportágra.

 

 

„Benne van a kalapban, hogy nem mi leszünk a befutók, hiszen rendkívül erős riválisaink vannak. A spanyol és az orosz szövetség az ellenfelünk, ráadásul nagyon rövid időnk van felkészülni a prezentációra. Ezzel együtt ha most nem sikerül nyernünk, a következő alkalommal újra pályázunk” – mondta Pósfai Gábor.

A terveket az olaszországi serdülő és ifjúsági kontinensviadal keretében, július 18-án kell bemutatni, s várhatóan már ott megszületik a döntés a házigazdáról.

A 2015 őszén sorra kerülő, csapat és egyéni Eb-nek az átépítés alatt álló Tüskecsarnok lenne a helyszíne. Budapest legutóbb 1982-ben adott otthont az asztaliteniszezők kontinensviadalának.

forrás: MTI

Go to top