1. A verseny célja:

Versenyzési lehetőség biztosítása, és a „Vas Megye Bajnoka" cím eldöntése minden korcsoportban.
Méltó megemlékezés a verseny két névadójáról.

2. A verseny rendezője:

A Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség és a SZAK

3. A versenybizottság elnöke: Tihanyi Tibor
titkárai: Segyevi Sándor, Rosta József, Szarka Tibor

4. A verseny helyszíne és időpontja:

Aranyhíd Oktatási és Nevelési Központ
9700 Szombathely, Dózsa Gy. u.

I. 2015. április18. (szombat) 9 óra (korosztályos)
II. 2015. április 26 (vasárnap) 9. 00 óra (felnőtt)

5. Versenyszámok:

I. 2015. április 18-án kerülnek megrendezésre:
-Ifjúsági fiú egyéni „Andorka Tibor E. V." U-18
-Ifjúsági fiú páros
-Ifjúsági leány egyéni U-18
-Ifjúsági leány páros
-Serdülő fiú és leány egyéni U-15
-Serdülő fiú és leány páros
-Újonc fiú és leány egyéni U-13
-Kis újonc fiú és leány egyéni U-11

II. 2015. április 25-én kerülnek megrendezésre:

-Férfi egyéni-„Vízi Endre Emlékverseny"
-Férfi páros
-Női egyéni
-Női páros

6. Indulásra jogosultak:

Minden Vas megyei egyesület, szakosztály asztaliteniszezője, akit egyesülete, szakosztálya írásban benevez a versenyre.
Egy versenyző, csak legfeljebb két egyéni versenyszámban indulhat.

7. A verseny lebonyolítása:

A versenyt kieséses rendszerben bonyolítjuk, de a nevezések számától függően a korcsoportos versenyeket esetenként körmérkőzéses formában rendezzük.
A versenyt 8 asztalon, JOOLA labdával rendezzük.

8. Nevezés:

A nevezéseket előzetesen a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címekre, 2015. 04. 15-ig. A versenyre csak kivételes esetben lehet a helyszínen nevezni!

9. Díjazás:

A férfi egyéni verseny győztese egy évre elnyeri a „Vízi Endre Vándorserleget" az ifjúsági fiú egyéni verseny győztese pedig az „Andorka Tibor Vándorserleget" illetve véglegesen azok kicsinyített mását. A helyezettek érem- és oklevéldíjazásban részesülnek.

10. Egyebek:

A MOATSZ versenynaptára alapján az országban mindenhol ebben a hónapban rendezik a Megyei egyéni bajnokságokat (nyílt verseny), tehát kérjük, minden megyei szakosztály teljes létszámú részvételét!

A versenyen mindenki csak szabályos egyesületi szerelésben játszhat. A versenyen, csak érvényes sportorvosi (ill. háziorvosi) engedéllyel lehet indulni! A versenyen a MOATSZ szabályai az irányadók! Az öltözőben hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Szombathely, 2015-04-07

VAS MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG

RÖVID MEGEMLÉKEZÉS A MEGYEI VERSENY KÉT NÉVADÓJÁRÓL:

VIZI ENDRE

(1935-2004)

A mai fiatalok számára –még az 1900-as évek negyvenes, ötvenes éveiben élők számára is- elképzelhetetlen életkörülmények közül emelkedett ki, a korán félárvává lett mindannyiunk Bandi bácsija.

Komoly felelősségteljes munkája mellett, élete nagy szerelme a sport volt már fiatalon is. Egy darabig focizott, majd egy meghatározó betegség hozta az asztaliteniszezők nagy családjába. Ebben az időben is Vas megye az ország egyik kiemelkedően magas színvonalú asztalitenisz élettel rendelkezett. A megyében 24-26 asztalitenisz szakosztály, egyesület működött, de Szombathelyen szinte megszámlálhatatlan helyen tudott mindenki pingpongozni, még akkor is, ha csak hobbyból szeretett volna egyet játszani!

Élete értelmét hosszú éveken keresztül az asztalitenisz és ezen belül a fiatalok oktatása adta. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy mindig is felelősségteljes, pénzügyi területen dolgozott, könyvelő illetve főkönyvelőként. Az itt elvárható lelkiismeretesség és pontosság élete egész folyamán jellemezte őt! Ezt a jellemet tartjuk a jelen kor sportoló fiataljai számára követendő példának!

A második otthonnak számító Széchenyi utcai, Szombathelyi Vörös Meteor szűk kis, olajos padlós terméből nagy egyéniségek kerültek ki a már edzői munkát végző kezei közül.

Szálinger Feri korosztályos válogatott volt, de a többiek is (Körmendi Attila, Leposa Karcsi, Horváth Marci) országos hírnévre tettek szert.

Sokaknak vele együtt megadatott, hogy rossz és még rosszabb körülmények között, (Gépipari Technikum alagsori terme, Szenczi utcai Haladás VSE „parkettás és oszlopos" terme) de vidáman és élményekkel gazdagon sok-sok évet dolgozhattak közösen.

Hogy miért is lett ez a verseny Vízi Endre Emlékverseny, annak igen egyszerű a magyarázata. Élete jó pár évtizedén keresztül sokat foglalkozott a fiatal fiúk, lányok felkészítésével és a felnőtt asztalitenisz csapatok vezetésével.

Munkáját, élete végét -hála és köszönet ezért sokaknak- az elismerések kisérték. 2003-ben megkapta Vas Megye legnagyobb sportos kitüntetését a „Vas Megye Sportmozgalmáért Életmű-díjat".

Az utolsó pillanatig a Vas megyei Asztalitenisz Szövetség főtitkáraként és a Vas megyei Sportigazgatóság aktívájaként segítette a megye sportéletét.

Minden reggel találkozhattunk a mi kedves, szerény Bandi bácsinkkal, a Vas megyei Sportigazgatóság „önkéntes" munkatársával, aki a munka iránti alázattal haláláig segítette a Vas megyei asztalitenisz életet.

Aki ismerte tudja, hogy mi az oka annak, hogy tisztelettel kérek minden résztvevőt, edzőt és versenyzőt, hogy a névadó emlékére legyen a verseny jellemzője az egymás megbecsülése, a szeretet és a barátság.

Szeretnénk tiszteletünket és szeretetünket kifejezni és részben visszaadni azt, amit Ő adott a szombathelyi és megyei pingpongos társadalomnak és az utánpótlásnak.

Reményeink szerint mindannyiunknak örömére szolgált a munkával vele töltött sok-sok év, azok az emberi tulajdonságok, melyek ma is példaértékűek mindenki számára.

Bízunk benne, hogy a fenti országútról, „Aranyos Bandi bácsink" most jó érzésekkel nézel le ránk, akik ezzel is tisztelegni szeretnénk egy felejthetetlen sportember életútjára! Köszönjük azt az 50 évet, amit életedből a pingpongra áldoztál teljes odaadással!

Vas megyei Asztalitenisz Szövetség

ANDORKA TIBOR

(1959-2008)

A nem túl „termetes" kisfiú már 8 éves korában elkezdett ismerkedni az asztalitenisszel. Egyik rokonuk Joli néni hozta és vitte az edzésekre, az akkor még túl fiatal utánpótlást.

Ebben az időben, a Sabaria SE Asztalitenisz Szakosztályában, a Domonkos Ferenc, „alias" Domi által vezetett és edződő csoportban több fiatal tehetség is bontogatta szárnyait, akik ezek után komoly és erős csapatot és közösséget is alkottak. Fejlődése a pingpongban töretlen és folyamatos volt.

Első sikereit az ifjúságiak között aratta, hiszen 1976-ban már megyei ifjúsági egyéni bajnok volt, majd tíz évre rá már megyei felnőtt bajnokként a legjobb férfi asztaliteniszezőjének mondhatta magát.

Ekkor már több országos versenyen is a dobogón végzett.

A kiemelkedően jó tenyeres ütéseitől mindenki félt, de szerváit is elismeréssel emlegették.

Elkerült Budapestre, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen folytatta, de a csapatbajnoki mérkőzésekre mindig kedvenc társai mellett állt az asztal mögé!

1983-ban elvégezte a BME Építészmérnöki Karát, tehát a sport mellett kiemelt figyelmet fordított későbbi életének irányítására, megfelelő irányba terelésére!

Később megnősült, feleségével boldog családi életet éltek. Tizenkilenc éves fia és tizenhét éves lánya már nem láthatja többet a kedves és családszerető pingpongost, aki Vas megye szülötte és neveltjeként most névadója a megye legmagasabb szintű ifjúsági versenyének.

Becsületes, tiszta szívű és példamutató sportembert vesztettünk el túl fiatalon az ő halálával.

Vas megyei Asztalitenisz Szövetség

2015. április 26 (vasárnap)

Go to top