asztalitenisz-teremavato-szombathelyen

Asztalitenisz termet avattak Szombathelyen, az Egyetemi Sportcsarnokban. A művészet és a sport találkozott ezen a napon. A szombathelyi Savaria Egyetemi Központban az asztalitenisz iránt. A korábbi ideiglenesen használható terem kinőtte kapacitását így Sporttudományi Intézet és az Egyetemi Sportegyesület vezetői úgy döntöttek, hogy a sportkönyvtári és szemináriumi terem funkciót ellátó helyiséget áttelepítik és ping-pong teremmé alakítják át azokat.

Ennek eredményeképp állandóan felállított  asztalokkal használható termet kapnak a sportág irány érdeklődők. A döntés helyesnek bizonyult, hiszen már most előre kell foglalni asztalt annak, aki a kedvenc sportjának kíván hódolni. Az asztalitenisz kedvelők lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a lelkes játékosok csapatot szerveztek és indítottak a megyei II. osztályú bajnokságban. A hazai mérkőzéseket az Egyetemi Központban játsszák. A teremavató különlegessége volt, hogy - Kívés István sportközpont vezető ötlete szerint -  a Művészeti Intézet tehetséges hallgatóját kérték fel az újjávarázsolt és funkciót váltó terem díszítésére. Végül a felkérést Kárpátvölgyi Roxána kapta, hogy kivételes képességeit latba vetve alkosson a hófehér falakra.

Az ünnepélyes megnyitón résztvevő vendégek (intézményi vezetők, oktatók, sportszakos és művész szakos hallgatók, a művészeti szabadegyetem hallgatói) igazán szemet gyönyörködtető látványban részesültek. A terem minden falát a modern művészet jellegzetes „grafitis" motívumaival díszítette az ifjú művészjelölt, mely kitűnően alkalmazkodott a ábrázolt sportág sajátos pillanataihoz.

Az avató ünnepség szónokai (dr. Gál László SE ügyvezető elnök, címzetes főigazgató és dr. Bordács Andrea intézetigazgató, főiskolai docens) a sport és a művészet szoros intézményi kapcsolatát, a művészjelöltek tehetségének kibontakoztatását, az esztétikus környezet jótékony szerepét hangsúlyozták.

Go to top