VAS MEGYE 2014. ÉVI FELNŐTT FÉRFI ÉS NŐI EGYÉNI ÉS PÁROS ASZTALITENISZ BAJNOKSÁGA

„VIZI ENDRE EMLÉKVERSENY”

VERSENYKIÍRÁSA

1.                  A verseny célja:

Versenyzési lehetőség biztosítása, és a „Vas Megye Bajnoka” cím eldöntése minden korcsoportban.

Méltó megemlékezés az egyéni verseny névadójáról.

Megyei egyéni bajnokságok a legnagyobb megméretései az asztalitenisz helyzetének minőségének (nyílt verseny), tehát kérjük, minden megyei szakosztály teljes létszámú részvételét!

2.                  A verseny rendezője:

A SZAK és a Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség.

3.         A versenybizottság elnöke:                Tihanyi Tibor

                                           titkárai:               Segyevi Sándor

                                                                        Domonkos Ferenc

                                                Rosta József

4.                  A verseny helyszíne és időpontja:

                        Aranyhíd Oktatási és Nevelési Központ

                        9700 Szombathely, Dózsa Gy. u.

                        2014. június 1. (vasárnap)            9. 00 óra

5.                  Versenyszámok:

            -Férfi egyéni-„Vízi Endre Emlékverseny”

            -Férfi páros

            -Női egyéni

            -Női páros

6.                  Indulásra jogosultak:

Minden Vas megyei egyesület, szakosztály asztaliteniszezője, akit egyesülete, szakosztálya írásban benevez a versenyre. Nyílt verseny lévén mindenki részt vehet a vetélkedésen.

7.                  A verseny lebonyolítása:

A versenyt kieséses rendszerben bonyolítjuk, de a nevezések számától függően a versenyeket esetenként körmérkőzéses formában rendezzük.

            A versenyt 8 asztalon, JOOLA labdával bonyolítjuk.

8.                  Nevezés:

            A nevezéseket előzetesen a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címekre, 2014. 05. 27-ig. A versenyre kivételes esetben a helyszínen is lehet nevezni!

9.                  Díjazás:

A férfi egyéni verseny győztese egy évre elnyeri a „Vízi Endre Vándorserleget” illetve véglegesen annak kicsinyített mását. A helyezettek érem- és oklevéldíjazásban részesülnek.

10.              Egyebek:

A versenyen mindenki csak szabályos egyesületi szerelésben játszhat. A versenyen, csak érvényes sportorvosi (ill. háziorvosi) engedéllyel lehet indulni! A versenyen a MOATSZ szabályai az irányadók! Az öltözőben hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

      A versenye ideje alatt büfé üzemel.

Szombathely, 2014-05-11

            VAS MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG

RÖVID MEGEMLÉKEZÉS A MEGYEI EGYÉNI VERSENY NÉVADÓJÁRÓL:

VIZI ENDRE

(1935-2004)

A mai fiatalok számára –még az 1900-as évek negyvenes, ötvenes éveiben élők számára is- elképzelhetetlen életkörülmények közül emelkedett ki, a korán félárvává lett mindannyiunk Bandi bácsija.
Komoly felelősségteljes munkája mellett, élete nagy szerelme a sport volt már fiatalon is. Egy darabig focizott, majd egy meghatározó betegség hozta az asztaliteniszezők nagy családjába. Ebben az időben is Vas megye az ország egyik kiemelkedően magas színvonalú asztalitenisz élettel rendelkezett. A megyében 24-26 asztalitenisz szakosztály, egyesület működött, de Szombathelyen szinte megszámlálhatatlan helyen tudott mindenki pingpongozni, még akkor is, ha csak hobbyból szeretett volna egyet játszani!
Élete értelmét hosszú éveken keresztül az asztalitenisz és ezen belül a fiatalok oktatása adta. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy mindig is felelősségteljes, pénzügyi területen dolgozott, könyvelő illetve főkönyvelőként. Az itt elvárható lelkiismeretesség és pontosság élete egész folyamán jellemezte őt! Ezt a jellemet tartjuk a jelen kor sportoló fiataljai számára követendő példának!
A második otthonnak számító Széchenyi utcai, Szombathelyi Vörös Meteor szűk kis, olajos padlós terméből nagy egyéniségek kerültek ki a már edzői munkát végző kezei közül.
Szálinger Feri korosztályos válogatott volt, de a többiek is (Körmendi Attila, Leposa Karcsi, Horváth Marci) országos hírnévre tettek szert.
Sokaknak vele együtt megadatott, hogy rossz és még rosszabb körülmények között, (Gépipari Technikum alagsori terme, Szenczi utcai Haladás VSE „parkettás és oszlopos” terme) de vidáman és élményekkel gazdagon sok-sok évet dolgozhattak közösen.
Hogy miért is lett ez a verseny Vízi Endre Emlékverseny, annak igen egyszerű a magyarázata. Élete jó pár évtizedén keresztül sokat foglalkozott a fiatal fiúk, lányok felkészítésével és a felnőtt asztalitenisz csapatok vezetésével.
Munkáját, élete végét -hála és köszönet ezért sokaknak- az elismerések kisérték. 2003-ben megkapta Vas Megye legnagyobb sportos kitüntetését a „Vas Megye Sportmozgalmáért Életmű-díjat”.
Az utolsó pillanatig a Vas megyei Asztalitenisz Szövetség főtitkáraként és a Vas megyei Sportigazgatóság aktívájaként segítette a megye sportéletét.
Minden reggel találkozhattunk a mi kedves, szerény Bandi bácsinkkal, a Vas megyei Sportigazgatóság „önkéntes” munkatársával, aki a munka iránti alázattal haláláig segítette a Vas megyei asztalitenisz életet.
Aki ismerte tudja, hogy mi az oka annak, hogy tisztelettel kérek minden résztvevőt, edzőt és versenyzőt, hogy a névadó emlékére legyen a verseny jellemzője az egymás megbecsülése, a szeretet és a barátság.

Szeretnénk tiszteletünket és szeretetünket kifejezni és részben visszaadni azt, amit Ő adott a szombathelyi és megyei pingpongos társadalomnak és az utánpótlásnak.

Reményeink szerint mindannyiunknak örömére szolgált a munkával vele töltött sok-sok év, azok az emberi tulajdonságok, melyek ma is példaértékűek mindenki számára.

Bízunk benne, hogy a fenti országútról, „Aranyos Bandi bácsink” most jó érzésekkel nézel le ránk, akik ezzel is tisztelegni szeretnénk egy felejthetetlen sportember életútjára! Köszönjük azt az 50 évet, amit életedből a pingpongra áldoztál teljes odaadással!

Vas megyei Asztalitenisz Szövetség        

Go to top