Soltvadkert

 

HUFBAU – AKKER  KUPA

2018. szeptember 16-án Magyarországon első ízben rendeztek kerekes székes asztalitenisz versenyt.
Az ötlet kitalálója és fő szervezője Ambrus Ferenc a Soltvadkerti TE elnöke volt. A verseny megvalósítása érdekében első lépcsőben szponzorokat kellett találni, akik látnak fantáziát egy ilyen rendezvény szponzorálására. A HUFBAU-AKKER Kft., az Ambrus Asztalitenisz Akadémia és a Soltvadkerti TE az ügy mellé állt.  A szponzorok megtalálása után következett soltvadkerti asztali csarnok akadálymentessé építése majd a W.C. átalakítása. Utolsó lépésként az egyesület új asztalokat vett, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelő körülmények között tudjanak a versenyzők játszani.

A versenyt két kategóriában rendeztük meg 1-2-es és 3-5-ös kategóriákban. A versenyen minden hazai versenyző elindult aki egészséges volt. A sportolok nagyon jó körülmények között mérhették össze tudásukat. Megfelelő asztalok, minden asztalnál eredményjelző és számláló, valamint megfelelő számú labdaszedők. A kiváló körülményeknek megfelelően a verseny gyorsan és zökkenő mentesen lezajlott. Az eredményhirdetéskor a helyezettek és az érmesek szponzorok jóvoltából 200.000,-Ft összdíjazásban részesültek.
A verseny után a házi gazdák minden részt vevőt egy birka pörköltel láttak vendégül.
Összességében elmondható, hogy a versenyzők nagyon jól érezték magukat. Egy színvonalas versenyen, remek körülmények között mérhették össze tudásukat és nívós díjazásban részesültek.

A rendezők a szervezésből jelesre vizsgáztak. 

                                                                                                      Dr. Kaiser  János

                                                                                                                főbíró

adobe-pdf

Végeredmény

Táblák

 

1-2 kat-nyertesei

3-5 kat nyertesei

 

Go to top