ittf-attu-szerzodes

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) megállapodást kötött az Ázsiai Asztalitenisz-szövetséggel, ennek értelmében utóbbi szervezet most már az ITTF égisze alá tartozik.

A történelmi megállapodást a szucsoui világbajnokság alatt kötötték a felek az ITTF éves közgyűlésén. Thomas Weikert, a nemzetközi szövetség elnöke az ünnepélyes aláírás után elmondta, hogy ez a nap reményei szerint egy új éra kezdetét jelenti, amely során nemcsak az ITTF és az ATTU együttműködése lesz szorosabb, hanem személyesen ő és Caj Csen-hua, az ázsiai szövetség kínai elnöke is eredményesebben dolgozik majd együtt a sportág fejlődéséért.

Az ITTF nemrég új szerkezeti rendszert alakított ki a kontinentális szervezetek számára, amely minden téren jobb együttműködést tesz lehetővé.

A közgyűlésen megtárgyalt további témák:
• A riói olimpia és paralimpia után, 2016. október 1-jétől az edzők tanácsot adhatnak a labdamenetek között is. A német bajnokságban tesztelték ezt a rendszert, és a pozitív eredmények után az ITTF vezetősége elé terjesztették a kezdeményezést, amelyet a téma megvitatása után elfogadtak.

• Jelenleg a 15 éven aluli játékosoknak három évet kell várniuk arra, hogy új hazájuk színeiben versenyezhessenek, amennyiben nemzetiséget akarnak váltani. A svájci szövetség javaslatára – követve a migrációs folyamatokat – ez az időszak egy évre csökken abban az esetben, ha az adott játékos nem képviselte korábbi országát. Az indítványt egyhangúlag elfogadták az ifjúság támogatásának szellemében.

• Jelenleg, ha egy játékos/pár és az edző nem ért egyet az időkéréssel, az egyéni versenyszámokban a játékos döntheti el, legyen-e időkérés, a csapatversenyekben az edző. Az ITTF szabályhozó bizottsága azt javasolta, hogy minden esetben a játékos kezében legyen a döntés, ám a játékosbizottság ezt meglepetésre ellenezte és leszavazta.

Go to top