Lakatos Pattantyús páros

Szerdától vasárnapig a spanyolországi Almeríában rendezik a 2015-ös World Tour-sorozat hatodik állomását. A Földközi-tenger partján fekvő városba tíz játékossal utazott el a magyar küldöttség. Női egyesben Póta Georgina és Madarász Dóra a főtáblán kezdi meg a küzdelmeket, míg Pergel Szandra, Ambrus Krisztina és Nagyváradi Mercédesz a selejtezőben. Pergel a román Iulia Neculával, a török Simay Kulakcekennel és a dél-koreai Dzso Ju Dzsinnel került egy csoportba.

Nagyváradi a horvát színekben versenyző Tian Yuannal, valamint az olasz Debora Vivarellivel, Ambrus pedig a brazil Caroline Kumaharával, a hongkongi Vong Csung Vannal és a dél-koreai Csoj Hjo Dzsúval.

A férfiaknál Pattantyús Ádám az egyetlen főtáblásunk egyéniben, a többiek selejteznek. Kosiba Dánielre a francia Paul Gauzy és a hongkongi Kvan Man Ho vár a csoportjában, Szita Mártonra a cseh Tomás Konecny és a szlovák Peter Ingemar, Ecseki Nándorra a svéd Mattias Karlsson és a spanyol José Manuel Gómez, Lakatos Tamásra pedig a japán Oikava Mizuka, valamint az indiai Jubin Kumar. Az U21-esek küzdelmeiben Nagyváradi, Ecseki, Szita és Lakatos vesz részt a mieink közül.

Párosban Póta Georgina a horvát Tian Yuannal az oldalán egy egyiptomi, guatemalai kettőssel kezd, az Ambrus, Nagyváradi duó pedig két kínai születésű portugál ellen lép először asztalhoz. A Madarász, Pergel duónak 6. kiemeltként nem kell selejtezőt játszania. A férfiaknál a Lakatos, Pattantyús pár erőnyerő a selejtező első körében, Ecseki és Szita pedig egy guatemalai kettőssel játszik csütörtök este. Kosiba csak egyéniben indul.

A 110 ezer dollár összdíjazású almeríai versenyre 41 ország 270 versenyzője nevezett. A kínaiak kihagyják ezt az eseményt, de sztárokban így sem lesz hiány. Férfi egyesben Vlagyimir Szamszonov, a fehéroroszok rutinos klasszisa az első kiemelt, míg a nőknél a világranglista-4. japán Isikava Kaszumi szerepel a tábla tetején. Elindul utóbbi honfitársa, a 14 éves Ito Mima is, aki meglepetésre megnyerte a múlt heti brémai viadalt, ezzel minden idők legfiatalabb női egyéni World Tour-verseny győztese lett. Póta Georginát az ötödik helyen emelték ki.

Az esemény hivatalos ITTF oldala

Go to top