Bejutott a főtáblára a World Tour-sorozat katari tornáján Madarász Dóra: a magyar játékos a Dohában zajló viadal selejtezőjének második fordulójában legyőzte hongkongi ellenfelét.

„Hongkongi” napjuk volt Dohában a magyarok női játékosoknak: mind Madarász Dóra, mind Pergel Szandra az ázsiai ország versenyzőjével mérkőzött a selejtező második fordulójában. Kettejük közül Madarász járt sikerrel: nagy csatában, hét szettben legyőzte a Li Ching Want. Pergel öt játszmában kikapott Tie Yanától. Sikerével Madarász feljutott a 32-es főtáblára, amelynek Póta Georgina – világranglista-helyezése nyomán – alanyi jogon résztvevője. Pénteken Póta a spanyol-kínai Shen Yan-fei-jel, Madarász a román Elizabeta Samarával találkozik a 16 közé jutásért.

A férfi párosok selejtezőjében Szudi Ádám a portugál Geraldo oldalán vereséget szenvedett egy dél-koreai kettőstől, a Madarász, Pergel duó ugyanakkor legyőzte francia riválisát, és már főtáblás.

Az U21-esek férfiviadalán Szudi feljutott a főtáblára, s a nyolc közé kerülésért is csupán rendkívül kiélezett küzdelemben maradt alul az első helyen kiemelt, szlovák színekben szereplő Wang Yanggal szemben.

Női egyes

Selejtező, második forduló

Madarász DóraLi Ching Wan (hongkongi) 4-3
Pergel SzandraTie Yana (hongkongi) 1-4

Férfi páros

Selejtező, második forduló

Szudi Ádám, Joao Geraldo (portugál)Jang Woo Jin, Kim Domg Hyun (dél-koreai) 2-3

Női páros

Selejtező, második forduló

Madarász Dóra, Pergel Szandra–Li Xue, Xian Yi-fang (francia) 3-0

U21-es férfi egyes

Selejtező, második forduló

Szudi Ádám–Hung Ka Tak (hongkongi) 3-0

A 8 közé jutásért

Szudi Ádám–Wang Yang (szlovák) 2-3

 

 

Go to top