A Tüskecsarnokban zajló World Tour-viadal szombati játéknapján a Póta Georgina, Pergel Szandra páros bejutott az elődöntőbe, ott azonban hatalmas csatában kikapott hongkongi riválisától, így bronzérmes lett.

A Póta, Pergel duó a német Solja, Winter pár ellen ált asztalhoz a délelőtti negyeddöntőben, és emlékezetes találkozón diadalmaskodott. A németek már 2-0-ra vezettek, a mieinknek innen sikerült fordítaniuk, s a létező legkisebb differenciával (a döntő szettet 11-9-re nyerve) győzniük. Ezzel az is biztossá vált, hogy a magyar válogatott nem marad érem nélkül a budapesti tornán.

Délután a hongkongi Jiang Hua-jun, Li Ching-wan páros ellen kellett volna kivívni a döntőbe jutást, s ez kis híján sikerült is. A magyar duó 2-1-re vezetett (úgy, hogy a harmadik játszmát 4-7-ről fordította meg), majd az ázsiaiak egyenlítettek, a döntő szettben pedig 10-10-nél a szerencse is melléjük állt. A vége 13-11 lett oda, a mieink azonban minden dicséretet megérdemelnek mind a mutatott játék, mind a megszerzett bronz miatt.

Női páros, a 4 közé jutásért

Póta Georgina, Pergel Szandra–Petrissa Solja, Sabine Winter (német) 3-2 (-8, -8, 6, 6, 9)

Női páros, elődöntő

Póta Georgina, Pergel Szandra–Jiang Hua-jun, Li Ching-wan (hongkongi) 2-3 (10, -8, 8, -6, -11)

 

A MOATSZ örömmel tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a verseny hétvégi eseményeire kilátogatók érvényes belépő birtokában ingyenesen vehetik igénybe a Tüskecsarnok mélygarázsát.

Go to top