Csütörtökön megkeződik az év legrangosabb egyéni viadalainak egyike: a bangkoki World Tour-nagydöntő női egyesének mezőnyében ott van Póta Georgina is.

A World Tour-nagydöntő egyes versenyében 16-16 férfi, illetve női játékos vehet részt. A lista a World Tour-sorozatban elért pontszámok alapján alakult ki, s ebben a rangsorban Póta Georgina a tizedik helyet érdemelte ki. A Berlinben légióskodó magyar klasszis – aki a 18. helyen áll a decemberi világranglistán – pályafutása során először szerepel egyesben a fináléban. A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra (utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként) vívta ki a részvétel jogát a „végjátékban”.

Érdekesség, hogy a mostani tizenhatok között egyetlen kínai versenyző sem található. Ennek az az oka, hogy a sportági szuperhatalom játékosai nem vettek részt legalább öt World Tour-viadalon, ami a meghívás alapkövetelménye.

A döntő természetesen pénzdíjas: az első helyezett 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap, a harmadikak jutalma 30 ezer, a negyeddöntősöké 15 ezer, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár.

Bangkokban már elkészítették a sorsolást is. A felnőttek egyes viadalát egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le, s Póta első riválisa pénteken  a nyolc közé jutásért – a hetedik helyen kiemelt román Elizabeta Samara lesz. Amennyiben Gina túljut az akadályon, a német színekben versenyző Shan Xiao-na és a portugál Yu Fu mérkőzésének győztesével találkozik.

A World Tour-döntőn egyébként a felnőttek számára egyesben, valamint egynemű párosban rendeznek versenyt, s egyesben asztalhoz állnak a legjobb 21 év alatti játékosok is.

A női verseny sorolása ITT.

A férfiverseny sorolása ITT.

Go to top